Jazzhands

Everyday is like Sunday

Bra dag idag med! Brunch i Santa Monica tillsammans med Roni. Skummig chai till och sedan krämig jordgubbstårta efteråt.
Sen en liten trip till Malibu, varför inte, som jag faktiskt aldrig riktigt begripit mig på.

Malibu är konstigt om än vackert och med sin imponerande strand. Skumma statement-hus gömmer sig i bergen, vilket får mig att undra vad de som bor där gör om de kommer på att de behöver, säg, en liten mjölk. Vare sig de skickar sin butler eller åker till affären själva tar det minst 15 minuter att ta sig ned till kommersen.

Kommersen i sig består mest av rikemansbutiker och/eller restauranger. Jag vet inte var man åker för att få tag i en liter mjölk.

Jag ska avslöja en hemlighet. Den heter Versailles och är en local favourite eller en favourite among the locals. Det är en kubansk restaurang, faktiskt en mindre kedja, som har en fantastiskt rätt på menyn. Alla tar den, folk kollar knappt på menyn. Det är en halv kyckling som marinerats i citron och sedan pepprats med typ femton vitlöksklyftor.

Jag drömmer om denna rätt. Har försökt göra den hemma vid minst tre tillfällen och kommer inte ens i närheten – förrän nu! Åt middag där jag middag med Sheila och inser att de faktiskt säljer den här citron/vitlöksmarinaden på flaska!

Som jag sa: bra dag på det hela taget.

Etiketter None

  • Ett fan, 8:16 pm May 25, 2012:

    Gillar dig och dina bloggar så himla mycket! Så detta är av omtanke: I USA är det tillåtet (och i princip praktiseras det genomgående) att kycklingens vikt består av upp till 11 % bajsvatten. Det är vattet som sugs in i kycklingen på följande sätt (gäller även frigående höns, obs): kycklingarna doppas levande i ett elektriskt bad, där blir de flesta medvetslösa (tyvärr inte alla),sedan doppas de i skållhet bad, där de dör (jobbigt för den som inte blev donkad i fösta baljan alltså) och sen… tata… så doppas de i ett vattenbad för en lite slarvig rengöring. I det badet samlas fruktansvärt mycket bakterier och bajs. (Amerikaners magsjuka kommer oftast från just slakteribakterier). När kycklingen doppas i detta bad är hen så storporad att hen drar i sig en ansenlig mängd av bajs- och bakterievattnet. Förr var det tillåtet med 8 %. Sen kom det ut och folk blev lite äcklade och protesterade, så djurindustrin tillsattestorsint en utredning. Det slutade med en ny regel; 11 % tillåtet. Ha. Ironin! Iaf: Detta är redovisat i den ypperliga boken Eating Animals av Jonathan Safran Foer. Köp den, läs den och jag lovar: Du kommer inte äta amerikansk kyckling igen. Och inte girs heller (förutom exklusiv eko). Promise.

  • Jazzhands, 1:40 am May 26, 2012:

    Detta påminner mig om varför jag var vegetarian i åtta år.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen