Jazzhands

Den eviga frågan

Trygg family man med stora drömmar men litet mod eller farligt snygg surfer dude på ständig jakt efter den perfekta vågen. Är det inte livets ständiga val, enkelt sammanfattat?

Slå sig till ro, ta ett djupt andetag och deklarera att man nu är nöjd. Och sen försöka se det som en bra grej och inte ett statiskt misslyckande.

Eller ta dagen som den kommer, aldrig planera framåt och aldrig förvänta sig några löften. Eller jo, löften kan man förvänta sig men aldrig att de hålls.

Vilket väljer man? Känns som ett val man måste göra om och om igen, nästan varje dag.
Trygg anställning eller frilans?
Köpa dyr duffel och vara varm i vinter eller spara pengarna och ha förra årets jacka?
Bruce Springsteen eller Chris Isaak?

Det är valet jag får av Björn när han och kumpanen Mattias står i Bröderna Olssons skivbås. “Du får välja!”, skriker han. “No Surrender eller Baby did a bad bad thing?”.

Jag är omringad. Björn säger att han ska spela låten för mig, jag får äran att välja. Han vet att jag gillar båda. Nu tvingar han mig att välja den ena. Family man eller surfer dude. Ett liv i trygghet eller ett liv med spänning. Kan de två någonsin samexistera? Jag har skrivit en hel bok om saken och är fortfarande osäker på svaret. Nu ställs frågan direkt till mig.

Jag väljer Chris. P och mina vänner tar sig för pannan av besvikelse. “Skitdålig låt” skriker de och börjar ropa efter Springsteen. “Hur kunde du välja den här?” och “Vaffan tog du inte Springsteen för?”.

Dudes, missta aldrig en drömmare för en man som erbjuder något stort. Men var heller aldrig rädda för att välja fel. Man måst gå för långt för att inse hur långt man kan gå. Jag är inte rädd för er dömande blick. Det är mitt svar, mitt råd till er alla och allt jag kan säga i frågan.

Etiketter None

  • victoria, 1:04 pm October 8, 2012:

    alltså… det blir ju alltid Chris till slut. även när man borde veta bättre.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen