Jazzhands

Senaste bonderapporten

Gårdagens Bonde söker fru bjöd inte på några överraskningar utan snarare “mer av allt”. Sven-Arnes blyghet nådde nya rekord och Klas tafatthet är av det generande slaget.

När Sven-Arne gick på logdans med sina damer påpekades det med både överraskning och beundran att han är så “bra på att föra”. Kanske det, men att vara kavaljer är han mindre bra på. Även danskavaljer. Att dansa med ena handen längs sidan istället för exempelvis om sin danspartners midja måste ändå ses som ett bra alienerande sätt att dansa på?
Eller ärligt talat, det är märkligt. Han konstaterar själv att han “blivit öppnare”, fått “lättare att uttrycka sig” och genomgått en allmänt total utveckling. Men faktum kvarstår – mannen har ett handikapp. Han är så blyg att till och med tjejerna blir frustrerade och funderar på att packa ihop och dra.

Men det måste nästan röra sig om mer än bara blyghet här. Vill han ens ha närhet? Är han ens säker på att han vill dela kärlek med en kvinna eller är det bara någonting han fått för sig? För aldrig ser jag någon längtan i hans ögon eller ens någonting som tyder på att blygheten står i vägen för något han verkligen vill ha. För i hans fall står dörren märkligt nog heeeelt öppen:

Så varför blir han såhär?

Johan å andra sidan gör det mer och mer klart att han knappast heller önskar sig kärlek och närhet utan mest en skön stund. Få ut så mycket som möjligt av så lite som möjligt. Suga ut så mycket självförtroendeenzym som det bara går av tanken på att ha fyra tjejer hemma hos sig som i ett harem. (Han frågade ju också i förra avsnittet varför ingen smugit in i hans sovrum om natten ännu).
Men å andra sidan, om han liksom redan vet att bland brudarna han omger sig med finns knappast något giftasmaterial, varför blandar han då in morsan? Jo, för att få detta bekräftat. För att få den moderliga välsignelsen på att det är okej att han inte tar det så allvarligt för ingen av dem är god nog ändå:

Fortsättningen på det här resonemanget lyder förresten “Men hon överdriver, jag är nog mittemellan”.

Klas tafatta och nervösa frustningar når nya höjder när en av tjejerna smeker hans fingrar lätt. Då inträffar det som lättast kan beskrivas som skräckblandad förtjusning. Men när den blonda, inte alltid helt fokuserade Ulrika tar chansen att ge honom en puss går hon långt över hans trygghetsgräns och Klas i det närmaste freakar och hackar fram att det är för tidigt för sånt.

Meanwhile at the kamelfarm så fortsätter Bengt sin esoteriska och trubadurpoetiska resa med sina damer i mogen ålder:

…och avslutar med meningen som gör mig mer pepp än någonsin på nästa avsnitt:

Etiketter None

 • fanny, 6:33 pm October 25, 2012:

  Gaaaaaah så bra update! jag missade avsnitet men känner mig nu upplyst!

 • Jessica, 11:32 am October 26, 2012:

  Jag älskar dina Bonde-sammanfattningar. Det är för knöligt att få in från utlandet så jag har gett upp. Men jag undrar om det inte är roligare att se genom någon annans ögon, i alla fall? Jag brukar inte längre orka följa The Apprentice, till exempel, utan numera följer jag den enbart genom realtidsbloggen som The Guardian kör samtidigt. Kommentarerna – som också går i realtid – brukar vara grädde på moset.

  Jag önskar att fler bloggare kommenterade teve i realtid – det spelar egentligen ingen roll vilket program. Jag läser mycket hellre än tittar på teve, i alla fall.

 • Ulla-Marie, 4:23 pm October 26, 2012:

  Och jag som mest har sett Bonde söker fru i smyg (och har mest sneglat) känner att dina analyser rättfärdigar ett “öppet tittande”.

 • victoria, 8:34 am October 27, 2012:

  har inte sett ett enda avsnitt nånsin men känner mig omvänd och pepp på att se hur detta slutar, tack!

 • Lo, 10:37 pm October 27, 2012:

  Älskar Bonde söker fru och delar dina uppfattningar… Oväntat nog har Bengt seglat upp som en av de vettigaste.

 • mikebike, 10:57 am October 30, 2012:

  Ã…h, jag sällar mig också in i hyllningskörerna av detta bonderecensionsepos av weird science-klass. Din blogg har seglat upp som mitt viktigaste diskussionsforum. Jag känner så mycket frustration när jag ser sven-arne och det är så på pricken när du skriver att det inte känns som att han ens vill ha närhet. Har aldrig sett någon så besvärad av sällskap innan och jag kan fatta att det är jobbigt med kamerorna runt omkring men herreguuuuud nån måtta får det väl vara. Hur har han kunnat leva i 43 år med ett sådant här handikapp?

  Kan inte smälta det läskiga mellan johan och hans mamma. Hon vill ha Johan själv och inte behöva dela honom med en slinka. Den som kommer in i den familjen kommer tas med på en otäck resa i narcissismens tecken och bli förpassad till en liten liten ensam plats.

  Klas: En gåta. Älskar hur du beskriver Ulrika som den blonda inte alltid helt fokuserade. Haha det är snällt men samtidigt så mångbottnat.

  Och Kamelmannen. Jag börjar bli så mätt på hans ordförråd som verkar helt hämtat ur ett poesilexikon. Örtrikedom, jämnmod, åtrå. Plus till hans tanter för att de är så jävla softa i sitt förhållningssätt. Tyckte att det var mycket roande när de pratade om hur de andra skulle reagera om en av dem hade gjort ett nattligt besök hos honom och någon utbrister, jag skulle fråga hur han var. hahaha.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen