Jazzhands

Läsarmail!


Jag har inte kunnat sluta tänka på den himla kokostårtan sedan du postade. Mitt välsignade tillstånd hjälper inte heller. Är den tastelines? Allt om mat? Foodnetwork? Eller något hemligt LA-recept? Things are getting worse. Please send recipe.

Oooh! Detta skulle kunna vara ett av Jazzhands största ögonblick – receptförfrågan! Just kokostårtan jammade jag faktiskt mest med. Jag körde den vanliga tårtbottnen som jag nästan kan utantill nu efter att ha bakat den i sex, sju (åtta om man räknar provomgång) versioner till Niklas och Sofies bröllopsfest.

Receptet är Linda Lomelinos och det hittas här. Det är en mycket bra tårtbottenrecept, men kräver aningens extra meck med bakplåtspapper som man gör en krage av och klär formen med.
Sen körde jag citrongrädde som fyllning (typ hennes recept på samma sida), alltså grädde och lemon curd. En gång har jag gjort detta och krossat marängbitar i. En succé!

Frostingen jammade jag nog ihop tror jag men någonting i stil med:

100 g rumsvarmt osaltat smör
200 g philadelphia
3 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

…och sedan strösslade jag en massa kokos över. Och hyvlad vit choklad!

Bilden kommer från Emilys fotoinlägg från kalaset.

 

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen