Jazzhands

Insikterna 2012

IMG_3635

Min kompis som bott utomlands i icke-engelsktalande länder de senaste tio åren behövde få förklarat för sig vad som menas med vissa (amerikanska) uttryck som “shabby chic”. Med en tålmodig pedagogs metodik tog jag mig an denna uppgift. Insåg då, på kuppen, att jag verkligen, verkligen måste försöka dämpa min svengelska. Nu tror jag att den i mångt och mycket går att härröra till en viss generation, nämligen “vi som växte upp på 90-talet”, vi som upplevde Levi’s-kulten (kids, man köpte alltså cd-skivor med musik från olika Levi’s-reklamfilmer som gick på MTV), vi som var utbytesstudenter på gymnasiet och så vidare. Vi kunde inte tänka oss något tuffare än USA.
Insikt ett: lägg ned din svengelska.

 

IMG_5646
Det kommer ju inte som någon nyhet att jag gillar att baka. Jag äger en KitchenAid, ett litet bibliotek av kokböcker (mest kakrecept) och en anständig uppsättning bakverktyg. Insikten är snarare denna – att jag borde göra det oftare. Den stora invändningen har varit att det inte finns någon i min närhet som kan äta upp alla mina bakverk, så de hamnar antingen runt min midja (inte bra) eller i frysen (tråkigt). Men så här i juletider har jag kört amerikanska stilen och gett bort julkakor i present. Lagt franska pepparkakor i små påsar med rara band omkring. Varför ska denna trevliga företeelse (alla mottagare verkar ha blivit genuint tacksamma) begränsas enbart till jul, tänker jag? Jag kan ge bort kakor året om.
Insikt två: jag kan ge bort kakor året om.

 

IMG_4527
Fick beröm för mitt goda och stabila blodtryck av doktorn som också påpekade att jag hade en “jämn och fin” puls. Hon frågade om jag tränar regelbundet. Svar ja. Eller Typ Ja. Från och med nu Ja.
Insikt tre: träning ger ändå visst resultat, tydligen, även om man inte tycker att det märks

 

IMG_2789
Insikt fyra: När en kamera riktas mot mitt håll använder jag stora handgester och överdriven mimik med mina ögonbryn.

IMG_5637
Insikt fem: Det blir bättre.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen