Jazzhands

Andra sidan luren

Ingres,_Napoleon_on_his_Imperial_throneTre intervjuer denna vecka. Tidsfråga bara nu innan jag förvandlar mig till Napoleon och begär världsherravälde.

Sanningen är ju denna att när jag började skriva Inte helt hundra så hade jag – faktiskt – inte en tanke på att boken faktiskt skulle bli läst. Alls.
“Äh, det är ändå inte någon som kommer bry sig”, tänkte jag då.

Och det var väl kanske bra, annars hade jag väl blivit helt självrefuserande och tråkig. Men nu, när boken faktiskt finns, infinner sig ju en viss liten darrning, det gör det ju. Speciellt när journalisterna frågar “Hur kom det sig att du skrev en så här ärlig, naken och utlämnande bok?”.
Hur skulle jag annars skriva, är väl det egentliga svaret på den frågan. Att skriva på något annat sätt slog mig aldrig. Det här är så jag skriver. Kanske bara marginellt “ärligare, naknare och mer utlämnande” när jag tagit en sömntablett och får för mig att blogga lite i väntan på att den ska kicka in.

Att jag skulle skriva ärligt, naket och blanda in folk i min historia var aldrig en tanke. Aldrig en medveten sådan. När jag ungefär lite mer än halvvägs kom på att det var precis det jag höll på med så freakade jag ju förstås. Ringde förlaget som visade föga sympati. “Vanligtvis freakar författare i början eller mitten av processen, du är ju snart klar” minns jag att min förläggare sa. “Jobba nu”.

En hållning jag i och för sig uppskattar såklart. Men ändå.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen