Jazzhands

King of the Road

IMG_1706
Tyvärr handlar några av de vårigaste, nöjdaste och liksom bara allmänt gladaste låtar jag vet om San Francisco. Som den här, San Franciscan Nights med The Animals. Och nu den här, signerad Foxygen.
Jag säger tyvärr eftersom jag föredrar Los Angeles till San Francisco som i mångt och mycket känns som en SoFo-koloni. Poserande och självgod. Mot Los Angeles fantastiska spännvidd mellan plastavgudan och Big Lebowski-hippie. Mycket coolare och intressantare tycker jag. Men blir å andra sidan glad när “folk” tenderar att inte hålla med. Bra, tänker jag då. Asbra. Då får jag behålla Los Angeles för mig själv.

Jo, för precis så logisk kan man vara ibland. Eller, gång på gång.

Lyckligtvis finns en låt som beskriver precis detta. I alla fall för mig. Ventura Highway är låten som smakar mer LA än någon annan låt om LA. Så här känns det att vara där, och gå längs 3rd mellan Farmer’s och Beverly Center, varför man nu ska dit. Jo men det ska man för att det är en trevlig promenad, man går förbi en massa trevliga affärer som LA-versionen av Magnolia Bakery, en skön affär som säljer typ apskulpturer i teak och flera sköna delis. Sen tar man bussen någon annanstans från Beverly Center.

Nå. Så här smakar det.

Och på onsdag reser jag till USA igen. För kanske, jag vet inte, trettionde gången? Fyrtionde? Ingen aning. Men den här gången blir det tillbaka till södern, med smak av paj, BBQ-glaze och fuktig, tryckande värme. Jag blir Alice i Underlandet varje gång. Och det är därför jag åker tillbaka igen och igen. Utan att för en sekund allvarligt överväga en flytt.

 

Etiketter None

 • M, 8:53 am March 11, 2013:

  Jag älskar såklart ironin i att du för att understryka hur mycket du ogillar San Fransisco jämför det med den Södermalmsstadsdel du bor i.

 • Daniel, 10:59 am March 13, 2013:

  Är jag elak om jag säger att Foxygen får mig att tänka på Portlandia?
  http://www.youtube.com/watch?v=1m8UPCh15So

  Ser hur som helst fram emot dina reseberättelser från amerikanska södern.

 • Jazzhands, 11:36 am March 13, 2013:

  Gud nej, spot on!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen