Jazzhands

…and so my watch begins

Pet-Shop_2594491b

Förra gången de var här jobbade de mycket med kuber. Det gjorde Pet Shop Boys inte i år, utan koncentrerade sig på LED-skärmar, neon och optiska illusioner istället. Jaja. Inget nytt under solen där (de gamla konerna på huvudet åkte fram igen och SATAN vad jag beundrade de två kanske sextioåriga kvinnor som satt snett bakom mig med varsin vit- och orangerandig strut på skallen. Gick fram efter konserten och bad dem att adoptera mig men de vägrade, sa att jag inte var tillräckligt cool).
Främsta klädinspirationen kom – kanske lite otippat – från Game of Thrones och i synnerhet Nattväktarna med Jon Snow i spetsen. Stora, North of the Wall-säkra jackor och skinande läderbyxor.
Snålt med gamla hits men å andra sidan en helt genialisk dans till Always on my Mind som gick ut på att liksom bokstavstolka alla ord i texten. Plus att flera av deras nya låtar är helt och hållet briljanta och underskattade av alla nostalgiker därute som rabblar gamla Behaviour-hits och vägrar blicka framåt. Lyssna på den här från senaste skivan och försök hävda att de inte längre “har det”.
Det kan du inte.

Etiketter None

 • Anna Nio, 12:00 pm July 1, 2013:

  Jag _tyckte_ att jag såg en glimt av dig på spelningen, men sen verkar jag å andra sidan se dig lite överallt, vilket gjort att jag tänkt att jag säkert inbillar mig saker och ting. Men tydligen inte, då.

  Förstår dock inte hur du kan säga att det var snålt med hits när de brände av i stort sett allt sitt bästa material utom Can You Forgive Her? och Being Boring. Ett par synnerligen episka herrar, de där två.

 • Jazzhands, 4:22 pm July 1, 2013:

  Nice! Jag hade en grå t-shirt med Neil Tennant-tryck på mig! Och rörde ganska mycket på mig.

  Det var ju en bra konsert förstås och det är egentligen dålig stil/otacksamt/irrelevant att hänvisa till tidigare konsert men jämfört med och med tanke på PSBs enorma back catalogue den så var det snålt med gamla hits. Hade gärna hört Home and Dry, You only tell me you love me when you’re drunk och Se a vida é, King’s Cross till exempel. Det (minus Home and dry) fick jag förra gången och dog därmed lite, lite grann.

  http://open.spotify.com/user/jaxxhands/playlist/4n1hRUnqpbr8pXOdgEQMxQ

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen