Jazzhands

Efterlysning

imagesNu har det hänt igen. Blankheten, tomheten. Jag vet, det finns ingenting som heter skrivkramp, det är bara en fancy ord för lathet. Men i mitt fall är det en kedja som ser ut så här: jobb kommer i vägen för kreativitet som kommer i vägen för att skriva.

Eller, vi kan minska kedjan med ett led. Jag har jobb jag måste göra. Det hindrar mig från att skriva annat. Som bok.

Ja, välkommen till det de allra flesta kallar verklighet och så vidare. Jag vet.
Jo tack, jag vet.

Men jag är faktiskt kontrakterad att skriva annat men jag behöver också pengar till hyran. Så man kan säga att jobb står i vägen för annat jobb. Hur fixar man det då?

Och sen är det det där med att vara ledig i två veckor för att sedan försöka börja jobba igen. Allting tar dubbelt så lång tid som det brukar, det är som att försöka starta upp regalskeppet Vasa igen. Herregud, en notis har tagit mig flera dagar att avsluta, jag brukar berömma mig själv för att jag skriver sånt på tjugo minuter.
Det leder ju såklart till att man börjar misstänka fördumning.
Vilket i sin tur har en, ska man kalla det förstummande, effekt på kreativitet och skrivande.
Vad fan ska jag skriva en bok för.

Och förresten har jag inte tid. Jag har jobb att göra.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen