Jazzhands

Frågan

Hej Caroline!

Läste ut din bok Inte helt hundra på några timmar igår. Omtumlande och ett slags uppvaknande. Framför allt bra!
Gissar att du fått denna frågan förut men har du hört av killarna du skriver om? Och hur mår du nu, känner du dig starkare vad gäller relationer och kärlek? Känner igen mig grymt mycket i dig. Tack för läsningen!

Maria

Hej Maria!

Tack snälla du för detta, det gör mig väldigt glad att du gillar min bok. Det stämmer att jag brukar få frågan om killarna från bekymrade läsare och jag blir lika rörd varje gång. Konstigt nog har ingen av dem hört av sig men det är nog bara en tidsfråga. Jag väntar mig hatmail varje dag, den känslan har inte släppt. Däremot är jag kompis med några av killarna; Jonas, Rockkillen och Aris. De har accepterat att bara för att det inte gick att ha en kärleksrelation betyder inte att vi inte kan ha en annan relation. I de fallen har det funkat bra. Och de har också accepterat att det finns två sidor av alla historier och Inte helt hundra är min version. De är bra killar och mitt liv skulle se annorlunda ut utan dem.
Din andra fråga är svårare att svara på. Ja, på det stora hela känner jag mig starkare och säkrare men vissa grundkänslor – år av terapi har lärt mig detta – får man helt enkelt lära sig att leva med snarare än bota. Jag kommer alltid att vara känslig, ha hjärtat utanpå kroppen, oroa mig och annat som hör min person till. Men betyder det att jag inte kan ha ett fungerande förhållande? Nej, inte alls. Jag är en annan person idag. En person som fortfarande gråter mycket, en person som får ångestattacker, en person som tar åt sig men också en person som accepterar. Och som samtidigt också kan finna glädje och kärlek i andra och försvinna upp i lycka en stund.

Etiketter None

  • Maria, 12:48 pm May 9, 2014:

    Det gör mig mjuk och varm inombords att läsa ditt svar. Lite våt i ögonen också faktiskt.
    Det är fint, att du känner dig starkare. Du är en förebild. Att våga lite, att bestämma sig även om man känner sig skörast och ensammast i världen. Jag ska tänka på dig och i din bok i de stunderna.

    Tack än en gång för att du skriver <3

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen