Jazzhands

Behaviourism

b-f-skinner

Ett av engelskans vackraste ord är “behaviourism”. Inte så mycket meningen bakom ordet kanske men hur det ligger i munnen. Särskilt vackert är det förstås när någon Oxfordmänniska uttalar det på en videolektion från Universitetet. Det är sånt jag ägnar tid åt numera. Jag är student på distans. Dels för att jag måste börja förbereda mig för att bli gammal. Snart slutar väl telefonen ringa, tänker jag, och då är det ju bra att ha en alternativ karriär att falla tillbaka på. Och dels vill jag ha ett diplom från Oxford, om än från distansstudier. Jag har en bra plats i köket där det kan få hänga.
Så nu lyssnar jag på när en Oxford scholar pratar om behaviourism, tänker på Pet Shop Boys-albumet Behaviour, tar anteckningar och känner mig som 25.

 

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen