Jazzhands

Exklusivt för Jazzhands: Intervju med Fredrik Granath som sett alla avsnitt av Vänner minst tre gånger!

-1Hej Fredrik. Du ser om Vänner, alla tio säsongerna. För vilken gång i ordningen?
– Sedan serien slutade visas för tio år sedan har jag plöjt om alltihop tre eller fyra gånger. Det ska även erkännas att jag sett de flesta säsonger oändligt fler gånger än så.

Varför agerar du så här?
– Jag har länge planerat att göra ett nytt Vännermaraton, eftersom serien fyller tjugo i år. Exakt för tjugo år sedan idag visades det första avsnittet på amerikansk TV. Kan det bli mer lämpligt att dra igång idag? Jag tänkte också peppa litet inför Matthew Perrys nya serie The Odd Couple, som jag ser fram mycket emot.

Du ser ofta om serier, och ser då alla säsonger. Vilken serie såg du om senast?
– Bara för ett par timmar sedan rullade eftertexterna till Supernatural s09e23. Den serien drar igång igen om ett par veckor, så det var mest för att friska upp minnet som jag under sensommaren satte igång med att se om allt från början…Lyssna, det blir så här ibland i mitt huvud va. I somras någon gång började de inspelningen av säsong 10, vilket Jared Padalecki, som spelar Sam, naturligtvis skrev om på Twitter. Ja, jag följer honom på Twitter, okej? Jag följer även andra Supernaturalskådisar som Jensen Ackles, Mischa Collins och Jim Beaver.

Är det av nostalgiska skäl eller någon form av rädsla för att släppa taget som du håller på så här?
– Förut såg jag på Vänner av nostalgiska skäl, absolut. Jag har historiskt sett haft litet svårt att släppa taget om saker, så nostalgi är egentligen inget jag borde hålla på med just i detta skede av mitt liv. Grejen är att jag nog tycker det är roligt fortfarande. Och tryggt. Det finns såklart en trygghet i de där gamla Vänneravsnitten, det ska jag för tusan inte sticka under stol med. På många sätt är skämten otroligt ofräscha idag, det finns så otroligt mycket gay panic jokes som idag ter sig fruktansvärt mögiga.

Erkänn att Ross är roligast.
– Det kukar ju ur för Ross totalt i de senare säsongerna. Han är ganska töntig och mjäkig till en början, plus att han beter sig väldigt ägande mot Rachel på ett sätt som inte känns okej. Detta grundar sig naturligtvis i en enorm osäkerhet, men ibland var det väldigt svårt att vara på Ross sida. Hans otyglade vrede under de senare säsongerna är dock väldigt underhållande. Ross håller i längden. Däremot borde han släppt Rachelgrejen och bara gått vidare. Det funkade ju inte mellan dem. Det var minst 67 % skit i det förhållandet. Det är också värt att nämna att Ross är en av de absolut sämsta sitcomfäderna. Förutom att han klädde ut sig till högtidsbältdjur för att berätta för Ben om Hanukkah – vad fan gjorde han egentligen för Ben eller Emma?

ross-geller

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen