Jazzhands

När sommaren knappar in

Malma caroline emily
Om en dryg vecka är det dags, då bär det av till Värmdö. Denna gång med vemod i hjärtat eftersom stugbyn där jag tillbringat mina barndomssomrar och alla somrar sedan pappa dog är sålt. Så det är sista chansen för mig att ligga i gräset och titta upp på de enorma almarna, att ro med ekan ut på den alltid så stilla sjön, att äta hallon direkt från de stora buskarna på väg ned till badplatsen och – detta smärtar mig mest – krama fåren. Visst, jag kan väl ta bussen ut och klappa fåren även om området är sålt. Eller, jag vet inte hur det där funkar rent juridiskt. Men poängen är ju att saker och ting förändras nu och en era går i graven.
Och det är smärtsamt. Det känns som det främsta arv min far lämnade efter sig – möjligheten för mig att vara på Malma.
Men jag åker dit, naturligtvis, och längtar efter allt det där. Nästa söndag bär det av. Jag har redan lagt fram baddräkten.

PS. Bilden är tagen för några år sedan då Emily kom och hälsade på och vi gick förbi en trädgren som plötsligt föll ned!

Etiketter None

  • Ika, 7:13 pm July 26, 2015:

    Hej Caroline!
    Jag ville bara 1, tacka för en jättebra blogg 2, säga angående att förlora en sommarplats: I feel you. Har man en gång byggt minnen på ett ställe så borde man alltid få komma tillbaka.
    Kram

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen