Jazzhands

När allt är sagt och gjort

13-funny-movie-quotes
Då var det gjort. Resan med flygbussen ut till Arlanda med fält och röda stugor utanför fönstret. Oftast tycker jag att just den sträckan mest är trist, det är bara livlös natur där. Men inte idag. Fälten sprakade i gult och lövträden fullkomligt blossade ikapp med granträden.
Det var odramatiskt, det var lättare än jag trodde. Det beror på både honom och mig, det är en dubbeleffekt. Han är lugn så jag är lugn. Han är så fullkomligt klar och säker på att vi kommer ses snart igen, det är ju bestämt, och då kan jag för första gången i mitt liv, välja att också vara det.
Jag vet också att vi kommer att fortsätta att höras varje dag. Så väljer jag att känna.
Och saker är som de är. Jag minns en intervju med Nicole Kidman av alla människor efter skilsmässan från Tom. Hon hade sökt tröst hos sin pappa som hade kramat henne och sagt “Listen Nic. It is what it is” på bred aussie-dialekt. Nu är det kanske lite väl lakoniskt uttryckt men ibland är det så att saker är som de är. Jag bor här, han bor där. Vi har båda förståelse för det. För att jag är mer flexibel men ändå har min karriär och mitt liv här. För att han är förankrad där och så är det.
Och någonstans kanske det är bra, kanske det bästa till och med. En möjlighet till ett parallellt liv. Jag har ett behov av frihet och ensamhet (frilanslivet är det enda tänkbara för mig) men också en aldrig sinande reslust, äventyrslust, upptäcktslängtan. Jag vill resa, jag vill plantera mig själv på olika ställen, men alltid komma tillbaka till Södermalm sedan. Här är mitt hem. Så är det.
Jag slumrar till på bussen tillbaka, gör en snabb scanning av kroppen och känslorna. Allt är fortfarande på plats och ingenting är trasigt. Tvärtom, allt är stärkt.

Etiketter None

 • Maria, 12:52 pm May 23, 2016:

  Blir så glad och lugn av att läsa.
  Det finns hopp. Alltid!
  Sen finns det alltid dagar då man blir extra vilsen och behöver lite extra affirmation. Inget fel i det.
  Tack för att du delar med dig, jag blir alltid stärkt av just det.
  🙂

 • Jazzhands, 1:10 pm May 23, 2016:

  Maria! Ända sedan jag totalkrashade 2007 när min pappa dog har det varit en ambition att, för min egen del om inte annat, dokumentera skeenden för att kunna trösta mig själv i att saker (och en själv) kan förändras. Det var det hoppet som fick mig att klara livshanken, skulle jag säga.
  Jag blir så väldigt, väldigt glad när du säger att du blir stärkt av just det. Tack!!! <3

 • Maria, 3:39 pm May 23, 2016:

  Fina Caroline! Så byggs det på, stärkandet 🙂 Ett steg i taget.
  Tack själv <3

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen