Jazzhands

En dag på slottet (med zombies)

TWD
Hur jag gick med på att besöka The Walking Dead-huset på Universal studios är en gåta. Sheila är ett fan, hon har sett skräckfilm sedan hon var fem år och jobbar passande nog med skräck i vuxen ålder. Hon ville gå in, jag hängde på. Tror inte det var mer komplicerat än så.
Trots att jag faktiskt visste att det inte är en “åktur” utan att man går runt i en labyrint av scener som “sjukhuset” och “fängelset”. Det är mörkt, de spelar läskigt soundtrack och det finns flertalet rekvisita som zombiesarna kan hoppa ut från, hoppa fram bakifrån och vad man nu vill. Skrek nonstop hela tiden. Riktiga människor, zombiefierade, som kommer gåendes emot en, springer efter en oh så vidare.
Gud, när vi kom ut därifrån var jag tvungen att sätta mig. Hjärtat dunkade så.

Jaja, desto roligare var det att besöka Hogwarts och Hogsmeade!

Hogwarts
Åh gud, fick tårar i ögonen (på riktigt!) för att det var så välgjort. In i minsta detalj. Såg massor av kids som sprang omkring i Hogwarts-robes. Själv köpte jag merch för tusen spänn.
Man sålde butterbeer (har bara läst böckerna på engelska så jag vet inte vad allt heter på svenska. Men tror honungsöl?). Man sålde godis i Honeydukes och trollstavar hos Ollivander’s. Extremt många stavar, precis alla karaktärers olika stavar (jag hade valt någon av tvillingarnas). Plus valet att välja en helt egen utifrån trädsort och så vidare.

För övrigt tillhör jag Hufflepuff. Lojala, tålmodiga, diplomatiska och hårt arbetande (nåja) personer. Köpte därför en Hufflepuff-tröja. Men Gryffindor har coolare färger så jag köpte en Gryffindor-mössa vilket fick kvinnan i kassan att rynka på ögonbrynen och fråga om något var en present.
“Nej, de är till mig”, sa jag.
“Men de är competing houses!”.

För övrigt var själva Harry Potter-åkattraktionen superläskig. Verkligen superläskig. Dementorer och dödsätare som kommer emot en i 3D medan man svävar i luften (åtminstone känns det så). Drakar, spindlar, ormar. Allt läskigt från böckerna.

Igen: tårögd.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen