Jazzhands

2 dec 2016

bday
Bara en rad så här i pausen. En rätt stillsam födelsedag än så länge. Köpte ballonger till mig själv, killen som fyllde dem med helium sa “Är de till din mamma eller?”. Jag skrattade.

En dålig komedi till frukost (jag såg den för utlovade pengar), en härlig lunch på NK där business förenades med pleasure. Skulle säga 20% business, resten ren pleasure. Bad om “en bakelse, kanske med maräng?” till efterrätt och fick den mest utsökta lilla komposition med hallon under ett vackert täcke. Åh, tänkte jag. Så härligt det känns att vara medelålders och ha klass och känna att man bara kan ta något utan att fråga om pris. Jag lajvade och jag gillade det! Som en del av presenten, en del av dagen och upplevelsen. En dag då man gör som man vill.

Nu är cheesecaken klar, har tagit den ur ugnen och ska sätta på mig skorna och möta A. Vi ska äta middag, hans födelsedagspresent till mig. Enkelt men samtidigt användbart. Vad mer behöver jag? Vad saknas i mitt hem, i mitt liv? Absolut ingenting.

Etiketter None

 • Eva S, 8:11 pm December 3, 2016:

  Jag uppskattar normalt dina inlägg väldigt mycket, men det här svider till i hjärtat.
  Vi som inte har klass, vi som inte kan köpa något utan att tänka på pris?
  Hör vi inte hemma här?
  Jag kommer från bildad arbetarklass långt uppe i norr. Och jag vet inte om det är något jag inte uppfattar i det du skriver, men det känns dom om du vill visa att din klass är något mer och bättre.
  Är hur som helst uppriktigt glad för din skull, att du har ro i livet och är lycklig.

 • En tant, 10:14 pm December 3, 2016:

  Eva s: det står “har klass” dvs handlar inte om klassfrågan alls. Eller pengar, vem som har och vem som inte.

 • Jazzhands, 10:14 pm December 4, 2016:

  Uttryckte mig kanske inte helt tydligt här, det handlade mer om en lånad födelsedagskänsla. Från ballongkillens uppenbara lögnfråga till den lånta känslan av att kunna beställa vad som helst på menyn. Självklart är det ingenting jag har möjlighet att göra, verkligen inte. Men det var min födelsedag, jag blev bjuden och jag unnade mig. Så förlåt, kära Eva S, om det uppfattades som ett klassinlägg. Klass är viktigt för mig, Ã…sneprinsen handlar om klass. Jag kommer absolut inte från pengar (förort, hyreslägenhet, pappa elektriker, inga utlandsvistelser på sommarloven) och även om jag lever bra nu så är det mot den bakgrunden mätt, inte mot vad som generellt skulle klassas som välbärgat. Vad jag menar är – lyxen att för en dag kunna känna att man bara kan be om en bakelse utan att fråga om priset. Det var en bra dag. Men till låns.

 • Ida, 9:46 am December 5, 2016:

  Låter som en fantastisk födelsedag! Grattis i efterskott:)

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen