Jazzhands

Tyckare

tyckare
Får ett biokort av mamma laddat med 1200 kr (!). Eftersom jag “går så mycket på bio” och nu kan jag se en film i månaden hela året.
Mamma känner inte till skråets pressvisningar.

:/

Erbjuder såklart att bjuda henne på bio i mellandagarna. Alltså nu. Medan historiens lugnaste och mildaste jul är över. En som mest handlade om att se Line of Duty raklång i soffan, äta mediokra Paradis-bitar och häpnas av tystnaden. I huset, kvarteret. Alla verkade befinna sig på tunnelbanan, där var det fullt av folk men ingen annanstans. Folk på väg med IKEA-kassar med inslagna paket, skickandes julhälsningar på mobilen till kompisar och kollegor.

Jag tog det så otroligt lugnt. Finns ju ingenting annat att göra. Fika med mamma, bakade lite havrekakor med vit choklad och saltflingor. De gillar till och med A och han är inte mycket för sötsaker.
Sedan tänkte jag att det var ju väldigt o-juligt och bakade därför en saffranskaka när jag ändå höll på.

Åkte till mamma på juldagen, åt lite sill och somnade sent efter en massa vridande och vändande i sängen. Trots att jag får mjukaste sängen i hushållet. Mamma själv sover på en ganska trist bädd. Men det spelar ingen roll, insomnia är vad det är. Gav upp, som alltid, och tog tabletter trots att jag visste att det skulle innebära en sen morgon.
Det gjorde det också, och jag kände det dåliga samvetet över att inte göra någonting nyttigt komma över mig och erbjöd mig rensa mammas vitrinskåp. Mamma fick feeling och rensade någon garderob också, hittade en nylonkeps med öronlappar. Pappas, såklart. Det stod företagsnamn på kepsen och jag minns när pappa hittade förrådet på jobbet där man kunde kvittera ut företagskläder. Han kom hem med keps, nylonväst att ha utomhus, t-shirts och till och med en liten jacka. Allt med företagets namn på.
Så rörande. Jag tog hem kepsen tillsammans med annat som ska gå till Stadsmissionen. Men jag vet att kepsen inte kommer att hamna där utan i en alldeles speciell låda på vinden med mormors sjalar och pappas gamla glasögon.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen