Jazzhands

Ett besök på akvariet


En liten roadtrip! Norröver, till Monterey som första stopp. Sömnigt, vattnigt och gatunamn som “Foam” och “Lighthouse”.
Det var oerhört länge sedan jag var där, säkert tolv år sedan. Jag minns inte mycket av det, bara Cannery Row och det tunga Steinbecksarvet som vilar över staden. Jag har aldrig besökt akvariet och väl där undrade jag vad som skulle kunna motivera en entréavgift på fem hundra spänn.

Men det kunde man! Med mindblowing maneter, de märkligaste vattendjur jag sett (cuttlefish – vad ÄR det ens?) och superstora och läskiga bläckfiskar. Jag vågade inte gå närmare en tre meter från glaset.

Såg också uttrar som matades, pingviner som löjlade sig och en majestätisk sköldpadda. Jag var glad att de inte hade fler stora djur där (största var väl en hammarhaj?), vad jag kunde se fick de ordentligt stora akvarium så det kändes ok. Förutom möjligtvis uttrarna och pingvinerna då.

Vi beställde bord på en restaurang som hotellet rekommenderade, gick dit och upptäckte att vi var de enda gästerna i hela restaurangen. En besvärande känsla. Som att äta hemma hos någon som samtidigt passar upp på en i kulisserna.

Ett oväntat stort nöje var tvn på hotellrummet, har ju inte haft en tv på år och dagar. Att flippa runt bland reality shows, Mama June och den där tönten med blonderat hår och färgat skägg som besöker grillställen och säger saker som “mega flavor” gav oss en enorm glädje. Alltså verkligen. Höll på att missa restaurangbesöket för att vi ville se hur mycket Mama June gått ned i vikt inför Sugar Bears bröllop med nya flamman Jennifer.

Dagen därpå åkte vi vidare till Santa Cruz och träffade brorsan med fru. En varm dag, vi matade några getter vi träffade på och jag gjorde allt jag kunde för att försöka bli vän med en blyg åsna som övervägde men till slut kom fram till att han nog ville vara ifred.

Hemresan var sövande, jag knaprade alldeles för många salta kex med jordnötssmör. Somnade med tanken på att detta är livet ändå. Resande, äventyrande och allt det där. Tillsammans, också. Zzz.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen