Jazzhands

Sensommar


Nu har jag gjort två intervjuer inför kommande bok. Det är en intressant fas i bokskrivandet, när man tvingas formulera vad man egentligen vill säga. Vad handlar boken om – egentligen?

Också nyttigt eftersom jag just nu är i en trist, skör fas där manus är ute på olika korr- och lektrsrundor, med faktagranskning och allt sånt. Självklart och absolut självklart kommer man hitta fel och tveksamheter och otydligheter. Det är ju också meningen att dessa ska hittas så att de kan rättas till och förtydligas. Men ändå, det är ett granskande och man känner sig skör och ömtålig när man lämnar ifrån sig något man ägnat så mycket tid och tankekraft.

Det är då man ska ägna sig åt distraktioner och mjuka lindringar för själen. Som att åka till Bergianska trädgården och se på jättenäckrosen som bara blommar i två dygn, sedan dör den. Eller se sommarens bästa film Baby Driver.
Jättenäckrosen är fascinerande, den slår ut och är helt kritvit sedan blir den mer och mer rosa. Från ljusrosa i bladen till intensivt rosa. Andra gången den blommar är den inte längre vit. Sedan dör den och försvinner ned i vattnet.

När jag såg den hade den bara ett halvt dygn kvar att leva. Vilka filosofiska tankar inspirerar inte detta?

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen