Jazzhands

Olika ljud

Jag läser in ljudboksversionen till nya boken. Man sitter i en liten studio som snabbt blir kvav eftersom den är tät. Där sitter man och svettas, koncentrerar sig på varenda stavelse och ord. Man får inte staka sig eller sluddra, då avbryter teknikern och man får börja om igen.
Jag gillar i och för sig utmaningen men efter ett tretimmarspass är man rätt så mör.

Nu har jag läst in under två sådana pass, det sista är i morgon. Jag går därifrån med lätt huvudvärk och en trötthet som sätter sig i både huvudet och bakom ögonen. Jag gissar att det är en kombination av den kvava luften inne i den lilla studion och den kraftiga fokusen.

Jag ogillar att jag låter Dramaten-muppig när jag läser, en slags märklig onaturlig intonation. Men dels är det svårt att låta naturlig när man ska artikulera alla ord, man låter som om man är med i en film från 30-talet. Dels är det också lite så man läser ljudbok, det ska vara en sån där behaglig radioröst som man kan köra bil till eller somna till på tåget.

Men ändå. Idag är jag helt slö efter mitt pass. Men så sprang jag på möten och skrev artiklar innan jag hoppade in i studion också. Det får väl räknas det med.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen