Jazzhands

Ekollon

Det är plötsligt 30C varmt. Från ljumt varma dagar och kyligare nätter till sommarvärme. Jag som packat ned kjolar, linnen och sandaler i en kartong som jag ställt på högsta hyllan i hans garderob jag fått hälften av.

Plötsligt värme. Plötsligt oro. Av vilken anledning? Bör jag minimera all kontakt med, vad vet jag, sociala media eller annat som är potentiell källa till nervositet, reell eller inte?

Jag bakar macarons. Gör fyra olika satser, jag blir inte nöjd med dem. Jag lägger dem i en burk och säger att han kan ta med dem till jobbet.

Jag har försökt odla ekollon. I sex veckor låg de i en skål med vatten, det var sagt att de skulle gro. De har nu överlämnats till god väns omsorg och nu, tre veckor senare, ser de fortfarande ut såhär. Ska de planteras? Har jag misslyckats med ekollonen?

Varför är jag så stissig? Jag skriver på ny bok, det rör upp en del men inte så att det skulle förklara ett fladder i magen direkt. Usch. Är det Thanksgiving? Stundande familjehögtider med fullt av folk och barn?

Fortsätter baka macarons.

Etiketter None

  • Ana, 10:54 pm November 21, 2017:

    Jag gav upp på mina ekollon, de såg ut som att de skulle börja ruttna när jag tog ut dem från vattnet. Men jag slängde dem inte och efter några dagar utan vatten började de gro. Efter det var allt väldigt exemplariskt. Så, om de ser ut som att de ska ruttna; ta upp från vatten, annars håll fuktigt.

  • Erik, 4:37 pm November 25, 2017:

    Förra året gjorde jag samma sak, nån grodde men sen blev det inte mycket mer med det. I år satte jag ekollonen halvt nedstuckna i vanlig blomjord och 28 av 30 har tagit sig. De växer som ogräs, den största har 6 stora blad, och allt detta på lite mer än en månad. Jag resonerade som så att i naturen ramlar ju inte ekollonen i vatten, så varför göra så hemma?

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen