Jazzhands

Filmen och boken

Jobbar på café i vanlig ordning. “Mitt kontor” som jag kallar det när jag känner mig på spexigt humör.
Det var bara någon vecka sedan jag insåg varför det är så folktätt kring busstationen, det är för att tingshuset ligger där. Inte bara för staden utan hela kommunen. Så alla som har något ärende med rättvisan åker hit, det är därför det sitter folk på trappstegen till den nya byggnaden som så uppenbart designats för att se gammal ut. Det är därför folk som ser ut att ha sett bättre dagar sover på gräset och vilar med allehanda fyllda plastpåsar i båsen vid busstationen, de som ger lite skugga.

Jag gick förbi tingshuset med tillhörande besökare igår. En kvinna gick på gatan med två unga söner i sällskap. Jag hörde kvinnan säga “Men vi såg ju filmen på tv”.
Sonen: “Ja, men böckerna är annorlunda.”
Mamman: “Jag köper inte boken åt dig, du har sett filmen redan. Och så är det med den saken”.

Har aldrig någonsin hört den versionen av filmen och boken-frågan förut. Snarare “Men du har ju läst boken redan”. Eller? Jag tänkte så mycket på meningsutbytet igår att jag blev snurrig. Är jag galen?
Jag reciterade för killen och han sa att det var det sorgligaste han hört, han blev genuint upprörd och sa att han ville köpa böcker åt barnet.

Jag gissade att det var Harry Potter-böckerna de talade om.  De borde gått på tv, i filmform. Han gissade på superhjältar men det lät inte så på sonen, av någon anledning. Se? Jag kan inte sluta tänka på det ens.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen