Jazzhands

Stora polleninlägget! Som du har väntat!

Vad är det som händer? Jo det ska jag tala om, det är pollen som händer. Sedan när blev jag så vek? Några år sedan bara nu som jag varje vår kände ett bekant kliande i näsa, många nysningar i rad och ett behov av näsdukar i väskan.

Har pollenallergierna ökat? Hela mitt FB-flöde är fullt av folks om beklagar sig. Angående diagnoser som ökar så undrar jag om vi inte förbiser allergierna.

Gud, det här kan vara det tråkigaste inlägg jag skrivit på Jazzhands. Stora polleninlägget.

Men man – okej jag – blir faktiskt rent filosofisk när jag vaknar mitt i natten med rinnande näsa, torr mun och ögon som kliar. Jag tänker varför hatar naturen mig, varför kan vi inte leva tillsammans sida vid sida. Antagligen samma tankar naturen har om mig och alla andra människor.

Jag ligger där i sängen, bedrövad och filosofisk. Ser på väckarklockan att hon ännu inte slagit fem.

Om nu pollenallergierna ökat, vilket man får intrycket av att de gjort (och nu utgår jag från mig själv och drar slutsatser om min omvärld utifrån det) så undrar jag om det är omvänd darwinism. Blir vi svagare?
Eller är det naturen som börjar slå tillbaka efter att vi bråkat med den så länge?

Ja, så där håller jag på. grubblar, snyter mig, tycker synd om mig själv, andra pollenmänniskor och sedan naturen. I den ordningen.

Etiketter None

 • Victoria, 8:19 pm May 23, 2018:

  Ja. Vi är degenererade o svagare, helt klart. Förr dog allergiker innan de kunde föröka sig, liksom närsynta och andra veklingar (Jag är både och, hade jag inte blivit nedtrampad av en häst jag inte sett så hade jag svullnar upp och dött av astma när den passerade förbi)

 • Jazzhands, 7:54 am May 24, 2018:

  Samma här, kan inte ens läsa tidningen utan glasögon. Darwinismens bottenskikt.

 • Mo, 8:47 am May 24, 2018:

  Så jobbigt att bli nedtrampad av en häst, men jag tänker som fellow närsynt positivt och tänker att vi skulle ha blivit så mäktiga konsthantverkare – liksom suttit på kammaren och broderat eller nåt. Då hade vi sluppit gå utomhus och heller inte blivit nedtrampade.

 • Jazzhands, 11:57 am May 24, 2018:

  Levde jag på Game of Thrones-tiden hade jag knådat bröd eller knypplat slöjor åt de rika. När makthavarna sedan red in i staden hade jag varit den första att ryka pga svag och ej modig. 🙁

 • Ulrika, 7:27 pm May 24, 2018:

  Hoppas att du inte tog illa upp av min kommentar på ditt förra inlägg?

 • Jazzhands, 9:14 am May 25, 2018:

  Ulrika, självklart inte! Jag förstod precis vad du menade. Sorg må vara universellt men ritualen kring sorgen är kulturell. Tänker jag.

 • Ulrika, 8:34 pm May 25, 2018:

  Vilken tur! 🙂

 • Victoria, 1:01 pm May 27, 2018:

  Jag tänker ju gärna att jag varit Jeanne d’Arc eller nåt men hade jag inte dött i halmbädden av astma hade jag nog knypplat eller blivit en jäkel på att brodera. Ständigt dessa kvinnosysslor. För övrigt ägnar jag dagen åt att röja i källaren istället för att gå ut i pollenstormen som råder i Göteborg. Som om damm var bättre… suck.

 • Jazzhands, 3:14 pm May 27, 2018:

  Victoria, två själar och en tanke. Jag planterar om blommor som inte ger mig pollenbesvär och röjer på vinden idag. Trots eller tack vare det fina vädret.
  De allergisvagas ok…

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen