Jazzhands

Det brinner

Har fått några frågor från snälla vänner som undrar om elden som härjar i Kalifornien. Den är längre söderut, den når inte mig på kusten. Men jag märker av den, bilden ovan tog jag klockan 16.37 i fredags då himlen är mörk och röd av brandrök. Och då är som sagt elden flera timmar bort. Solen blir röd som man tänker sig planeten mars, det är olycksbådande och jag tänker direkt att jag plötsligt befinner mig i Bladerunner.

I fredags gick vi på hajk. Han föreslog det och jag ville inte verka lat (är inte superförtjust i hajk och andra ansträngningar) så jag fyllde min vattenflaska och sa ja.
Alltså, till saken hör att jag inte hanterar värme särskilt bra. Jag bränner mig, blir yr och svettas. Det var 28C varmt i fredags, en liten detalj jag kanske borde tagit mer hänsyn till.
Vi hajkade, jag drack vatten och kände yrsel. Han hade inte med sig något vatten, jag bestämde mig för att inte gnälla om det. Efter en och en halv timme hajk i total sol svartnade det för ögonen och jag fick sitta på huk ett tag. Jag såg hägringar, tänkte bara på vatten. Han är ju gammal fotbollskille och uppvuxen i Kalifornien, helt obesvärad av både lufttryck, ansträngningar och sol. Han manade på, “vi måste nå toppen”. Jag gnällde och sa att kan vi inte vara nöjda med att nästan nått toppen men han fattade inte vad jag snackade om.
Väl där uppe var jag tvungen att lägga mig raklång på en bänk som finns där och som proklamerar END OF TRAIL. Låg där och liksom bara var halvdöd. Sedan tog vi oss ned för berget, hela tiden hade jag stundande vatten från någon butik i sikte. Vi kom ned och han ser på mig och undrar vad jag gjort med läpparna, de är kritvita och det ser ut som om jag har Nivea på dem. Uttorkning, med andra ord. Jag mår illa, vi kör till närmaste butik. Jag stapplar in och dricker upp en flaska vatten  innan jag ens betalat för den. Köper en flaska lemonad som jag unnar mig härnäst. Sedan åker vi hem, jag däckar på soffan innan jag vaknar och dricker ännu ett glas vatten.

Alltså, det får vara någon måtta på den här nya, aktiva fasen jag är inne i.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen