Jazzhands

Mörkt i Stockholm

Jag har haft rätt så lite jobb de senaste månaderna så jag har hoppat på ett regelrätt kontorsjobb. Det är på ett produktionsbolag så kanske inte det man normalt klassar som kontorsjobb även om det är på ett kontor.
Jag har ett skrivbord, en lånedator och så vidare. Jag äter lunch med kollegor även när jag inte är hungrig. Idag fick jag en julklapp från företaget.

…och jag märker hur svårt jag har att vänja mig. Vid att gå upp tidigt, vara på ett ställe i flera timmar. Att inte kunna säga “äh” vid tresnåret då jag börjar gäspa.

Ja, jag vet. Det är så alla andra har det. Detta är normalt.
Men det är inte min vardag.

Däremot uppskattar jag att promenera hem i ett mörkt men levande Stockholm. Jag har lurarna på, älskar alla vackra och bekanta syner. Julgransförsäljning på Mariatorget, vackra saffransbullar i bagerierna och högar av mandariner till extrapris som lyser orange inne i butiken. På det viset uppskattar jag jobbet. För det ger mig en promenad varje dag som gör mig varm, glad och tacksam. Min stad.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen