Jazzhands

Stiltje

Hello stiltje my old friend. Tillbaka till icke-kreativitetens period, då det känns som att försöka få igång regalskeppet Vasa igen som en kollega sa en gång.
Känner mig trött i huvudet, trött på idéer och språk. Skiter i språk och ord, känner svårt för innebörden bakom dem.
Det blir så här ibland.
Det löser sig. Det går upp och ned.
Och så vidare.
Här är stora skillnaden mellan frilansare och annat skrivfolk: man är aldrig bättre än sin senaste artikel. Och stiltjen märks i plånboken.

Borde ta långa promenader och lämna telefonen hemma. Tänker att jag borde läsa mer men så läser jag en svinbra bok som berör mig (Normal People av Sally Rooney) och tänker att det inte finns en endaste anledning för mig att skriva en enda rad till. I bästa fall blir det mediokert, vad är poängen?

Borde baka kakor, lära mig baka bröd. Är inte bra på jästdegar. Maränger än en annan gäckande brist, kan inte för mitt liv få till en bra maräng.

Vi åker till Santa Cruz, jag har läst om en farm där man kan plocka bär och köpa pajer. Det finns också en antikaffär där.
Vi åker dit, jag mår inte fullt så illa under åkturen som annars. Frukterna och bären är inte plockbara ännu och antikaffären är stängd. Men däremot är pajbutiken öppen och vi köper ljuvliga bitar av pajer som ser ut som om de bakats av farmor anka. Tjocka, krispiga lock. Tjock, djupröd fyllning.

Vi störs av ljudet av motorcyklar, de vrålande motorerna. Ett MC-gäng i svarta läderjackor dyker upp, det står GODSPEED på deras ryggar. De flesta är män och de flesta har grått skägg. Alla har tatueringar. En man har FORGIVEN tatuerat på ena armen och JUSTIFIED på den andra. Vem har förlåtit honom, tänker jag, och vad är det som är rättfärdigat? Skulle vilja fråga.
Hela gänget köper paj och sätter sig vid ett långbord under ett äppelträd.
Hemma kollar jag upp deras gäng på måfå och ser att det var ett kristet, pajätande motorcykelgäng. Detta roar mig. Och ger mig svaret på frågan om tatueringarna såklart. Gud förlåter och rättfärdigar pajätande.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen