Jazzhands

Djurens sommar

Nu blir det tjat om djuren igen men det är ju på förekommen anledning. Den här värmen slår mot dem. Den slår mot mig också naturligtvis men jag har inte päls och jag kan ta ett kallt bad och stå ut.
Figge har fått en reva i ögat. Antingen är det Alfen som rivit honom eller så har han skadat sig på ett styvt höstrå. En reva i alla fall som jag gjorde rent med linsvätska och en tops. Det kom gulfärgat blod på topsen, stackars lilla liv. Jag pratade med en veterinär och fick rådet att köpa lindrande droppar. Nu har jag gjort det så nu har vi ett projekt, Figge och jag. Vi har en sak som är vår och som binder oss samman. Han har ont i sitt öga och jag vill ta bort hans smärta. Jag vet inte om han fattar att jag vill honom väl när jag droppar vätskor i hans öga. Även om han får en bit godis efteråt.
A vill resa och jag känner att jag inte kan. Jag flyger redan för mycket, shoppar för mycket trots att jag tänker på mina köp, resonerar kring dem och avstår. Han ska flyga ned till Skåne. Jag ber honom ta tåget men jag kan inte vara den personen. Jag kan varken kasta sten i glashus eller vara den som dikterar villkor för andra. Jag vet det.
Men valet, för min del, att stanna hemma istället blir enklare när jag har mina djur. Jag måste ta hand om dem, jag vill ta hand om dem. Mest av allt vill jag bara umgås med dem, iaktta dem och tänka att de kan lära mig saker. De funderar inte på döden eller på vilket intryck de gör. Måsten eller konventioner. De är mesta möjliga mindfulnessvarelser som bara lever i nuet.
Det är det jag tänker på.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen