Jazzhands

Biter handen som matar en

Nu blev det så att jag tog ut djuren till gröngräset på kyrkogården. De blir så glada då, man märker att de är i sitt rätta element. De slukar gräs som små dammsugare och sträcker upp nosen och plockar upp dofter i luften.

Ibland men väldigt sällan slåss de. De ryker ihop och blir till en enda boll och man ser inte vad som är vad eller vem som är vem. Det är läskigt. Aldrig har uttrycket “ryka ihop” passat så bra.
De rök alltså ihop och jag förde ned en hand för att sära på dem och det är någonting man inte ska göra, jag vet. Men det ser ju så hemskt ut när de vildar sig så. Jag blev självklart biten själv, det är det som händer och skälet till att man inte ska sticka ned handen som en annan amatör.

Men såren blev inte djupa. Jag satte på plåster och tänkte inte mer på saken. Förrän två timmar senare då handen svällt upp till en absurd nivå, det såg ut som om jag gömt en halv golfboll under huden. Började googla på hur man tar den svullnad, är det bara is som gäller eller? Ringde sjukvårdsupplysningen som aldrig någonsin varit till någon hjälp, de säger bara att man ska uppsöka vård. Samma sak nu, “gå till närakuten”. Jag suckade högt.
“Har du något annat råd?”
“Mitt råd är att gå till närakuten”.
Överdrivet för ett sådant minisår tänkte jag innan smärtan började stråla ut i hela handen som inte gick att varken knyta eller sträcka ut. Dessutom började knogarna ömma fast bettet satt mitt på handryggen.

Jaja. Närakuten blev det. Infektion var det. Antibiotika tre gånger om dagen och visst temporärt handikapp, upptäcker att jag inte kan knyta skorna eller sätta upp håret till exempel. Ändå nice eftersom det gör att jag blir hänvisad till att kolla brittiska polisserier och dricka juice. Med otvättat hår.

Etiketter None

 • Victoria, 10:09 pm July 31, 2019:

  Av marsvin?!?! Jösses då! Annars brukar ju barn-bett vara det farligaste gu bevars.

 • Jazzhands, 8:24 am August 1, 2019:

  Fick höra på akuten att KATTBETT har störst risk för både infektion och att, på grund av vassa hörntänder, punktera någon skör nerv eller sena. Hundar är inte lika fixerade på att bita på handen utan nöjer sig med ben eller arm eller lite var som. Mindre risk för punktering och infektion.
  Var barnbett kvalar in på listan skulle vara intressant. Känns som att deras tänder inte heller punkterar nerver direkt men har risk för rejält tryck?

 • Victoria, 8:49 pm August 1, 2019:

  Katter alltså. Det borde man anat. Helt opålitliga och lömska konstaterar jag opartiskt. Tror barn biter med hela käken liksom och håller fast. Säker på lömska ställen också. Opålitliga små saker.

 • Jazzhands, 10:09 am August 2, 2019:

  Du tänker inte på grävlingar nu? De som biter sig fast tills det knakar?
  Skoja. Barn och grävlingar: bitvarelser.

 • E, 11:48 am August 2, 2019:

  Det spännande med kattbett är ju att de till stor del beror på människan, inte katten. Folk tror att katter är nån spags jävla gosedjur man kan göra vad som helst med och kan man inte det så är det fel på katten. Om man inte tränger sig på katter man inte känner blir man inte biten och slipper problemet. Om man måste göra något en katt inte gillar (in i en bur, medicin etc) då gör man allt för att katten ska känna sig trygg. Om man inte klarar av att lägga tid på att lära känna en katt så att man kan hantera den, då kan man skippa att ha katt. Då slipper man garanterat kattbett!

 • Jazzhands, 3:44 pm August 2, 2019:

  Word, E. Och din beskrivning passar in på många djur. Jag har fått kommentarer om mitt marsvin när jag berättat vad som hänt. Svärmor kallade honom “bad piggie”. Jag blev ledsen. Han är ingen vilde, jag lade mig i en uppgörelse i djurvärlden. Han biter inte av något så banalt som elakhet.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen