Jazzhands

Fotbollssommar

Jo, han är kvar. Fotbollskillen som lätt får skägg och skäggstubb. Förut alldeles kolsvart men nu med fläckar av grått. Efter ett tag, eller när jag säger att han ser ut som en vilde, rakar han av sig allt och gör en stor show av det hela. Kommer ut ur badrummet med skepparkrans, går tillbaka till badrummet och kommer ut med det där konstiga skägget man har runt munnen och så vidare.
Nu har han plötsligt landat i att på riktigt spara mustaschen, att vara en man med mustasch.

Allt detta ser jag förstås bara på bild och någon gång ibland på en videochatt. Han är den första och hittills enda, tror jag, som jag anser klär i mustasch.

Vi har inte setts på ett halvår nu, på grund av rådande tillvaro. Det är långt. oerhört långt, jag är förvånad att vi fortfarande hörs. Ingen av oss är särskilt förtjust i videosamtal heller men vi nyttjar dem.

Jag skulle rest i mars, jag hade bokat biljett. Men så blev det ju inte och jag ska erkänna att när USA sa att de skulle stänga gränserna i en månad blev en del av mig lättad. Jag var inte helt resklar, jag var inte förtjust i risken att bli sjuk i USA, jag såg inte fram emot själva resan som numera inte går direkt som förut utan via New York eller Chicago. En lång resa.
Jag kände också att jag inte ville lämna mina djur. Ja, jag vet att det kan låta trivialt men så här var det – efter en emotionellt stressig jobbperiod, där också Figge opererades och det visade sig att han hade en elakartad tumör som kan ha spritt sig, blev jag faktiskt lite dålig.
Dålig som i gråtig, nervös och inte klara av att vara på arbetsplats. Dålig som i att skaffa en ny terapeut.
Så det kändes som något av en skänk från ovan att inte kunna åka just där och då.
Mitt relation till fotbollskillen hade förändrats drastiskt, tror jag, om beslutet hade kommit från mig. Nu kom det från högre ort.

Detta var i mars, månader har gått. Jag mår bättre. Det är stabilt. Allt hos mig mår bättre utom min kondition som är på botten (coronas fel). Annars lugnt.
Men hur många fler månader som kan tillåtas gå innan jag och fotbollskillen träffas är verkligen oklart. Hur länge tål en relation att man inte ses? Önskar att jag inte får reda på vart bristningsgränsen går.

Etiketter None

  • Heloise, 8:49 pm July 5, 2020:

    Med tanke på att många går runt – även de som lever i förhållanden – och tänker på dem som got away gissar jag att man kan ha ett förhållande, där man inte ses, under väldigt lång tid.

  • Victoria Wallenberg, 6:10 pm July 6, 2020:

    Jag är inte säker på att det finns en bristningsgräns faktiskt. Eller det är klart att det gör om inte får det man vill ur relationen men kan få det på annat vis, typ sex eller parmiddagar men samtidigt, om man släpper “målet” och landar i “så här är vi” så tror jag det kan vara bra länge. Och attraktion… jag har en vän, vi är aldrig ihop, vi ses nästan aldrig, mailar ibland intensivt och hörs sen inte på månader men varje gång vi ses är det som förr. Även när det gått år. Jag hoppas det inte brister för er, en man som klär i mustasch är värld guld.

  • Tove, 9:35 pm July 7, 2020:

    Hej! Vi hade distansrelation (södra Spanien och Umeå) i två år och ofta gick det några månader mellan våra träffar. En gång minns jag att det gick åtta månader (januari till augusti). Bara man litar på varandra och håller kontakten så tror jag att det funkar!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen