Jazzhands

Smaken av körsbär

Malma Gullvivan
Sista dagen i stugan och sista chansen på de mörkröda, nästan svarta körsbären som växer så retfullt högt upp i träden. Brorsan gjorde några sista försök innan vi stuvade in väskorna med mat, spel och badkläder i bakluckan på mammas bil.

Finns det någon årstid som har en så tydlig smak som sommaren? Eller olika smaker. Dofter. Gick förbi en blomsterbuske med Josefin och båda tänkte vi omedelbart på “skolavslutning”. Vi tog reda på att busken och blommorna hette Ölandstok.

Eller så är smaken bekant för att platsen är bekant. Stugan på Värmdö, som ett eko från min barndom. Där bastulukten, det fuktiga träet, tidigare var lite skrämmande men numera bara känns hemtrevligt och fint. Och sommar.

Känslan av att varje solig sommardag är den sista. Det blir bara den här dagen. Nordbornas motsvarighet till “dansa som om ingen ser dig”. Njut av den här soldagen som om det är den sista. Vilket det antagligen är. Eftersom du bor i Sverige.

Nu är jag tillbaka hemma igen. Bestyret med att tvätta bort sommaren från kläderna jag hade i stugan. Vattna blommor, kolla mail. Hinna ikapp den del av sig själv som man lämnade en stund, för en vecka.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen