Jazzhands

COSBYSPECIAL: Recension av Mitt i livet


Jag har nu läst ut Mitt i livet av Bill Cosby. Det är en betraktelse över livet efter femtio. Då allt, enligt författaren, bara går nedåt. Boken var en present från vännen och kollegan Kalle Asplund som inte klarade av svärtan i boken, och den ständiga påminnelsen att döden hela tiden står och flåsar en i nacken.
Jag slår igen boken, efter att ha plöjt 180 sidor kåserande om döden, och inser att Cosby är helt missförstådd. Han har skrivit en bok om sin dödsfruktan och den lanseras som en lustig kåseribok. Han försöker bearbeta sina uppenbara problem med att come to terms med sitt åldrande och vad får han för det? Jo, de här orden på baksidan: “Tillhör du dem som trott att åldrande minsann inte är något att skratta åt kan Mitt i livet få den klentrognaste att tänka om”
En gång komiker alltid komiker. Jag förstår nu Bill Cosbys påstådda drogproblem och manodepressioner. Han är dömd till komik.

Kanske gråter han sig till sömns när han ser Mitt i livet-recensioner som den här på Amazon.com:

I was kicked out of the library…, October 30, 2005
Reviewer: Moussa El Najmi “silentblue” (Dubai, U.A.E)

“This book is so funny, i could not contain myself, i started laughing in the library, i was eventually kicked out!! i have never looked more silly in my life but i walked out giggling and laughing. my roommate says he heard me laughing in my sleep. A graceful book, full of truths handed out as comic situations and dialogue, a must if you need to laugh. and who doesn’t these days?”

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen