Jazzhands

Vikten av humor vid restaurangbesök


En rolig grej med Bistro Berns är att de har räkcocktail på menyn. Fatta! Räkcocktail! Det vilar något oerhört skönt över beställingen “En räckcocktail, tack!”. Givetvis beställde jag en under mitt besök. Hade de haft pepparstek och glassbomb på menyn hade jag beställt det också. I min värld hade det signalerat en speciell sorts humor som jag verkligen uppskattar, och som dyker upp alldeles för sällan.
Varför har man räkcocktail på menyn? Jag tror att man tänkt så här: Vi ska öppna en bistro. Vi vill att den ska vara fransk. Inte trendigt, fransk så där som typ Bistro Nouveau. Utan klassiskt fransk. Man ska kunna beställa klassiskt, franska maträtter. Okej att räkcocktail inte har samma klang på svenska, men vill vi vara genuina får vi stå ut med det.
All cred till Bistro Berns för modet. Nu hoppas jag bara att någon krog återinför glassbomben på menyn.

Etiketter None

 • switchbitch, 3:25 pm April 3, 2007:

  Dessa maträttstillskott är blott ännu ett steg i att återinföra allt vad 80-talet heter. Det började med kläderna, sen blev det SodaStream – återkomsten, nu är det räkcocktails… Inom kort kommer det en renässans för båd’ glassmaskinen och popcornsdito. Och TV-Piraterna!

 • switchbitch, 3:25 pm April 3, 2007:

  Dessa maträttstillskott är blott ännu ett steg i att återinföra allt vad 80-talet heter. Det började med kläderna, sen blev det SodaStream – återkomsten, nu är det räkcocktails… Inom kort kommer det en renässans för båd’ glassmaskinen och popcornsdito. Och TV-Piraterna!

 • Caroline Hainer, 3:32 pm April 3, 2007:

  Jag kan inte riktigt utläsa om du, liksom jag, välkomnar dessa nostalgiska tillbakablickar…? Jag fick en glassmaskin förrförra julen. Det var det enda jag önskade mig. Jag har använt den två gånger sedan dess. Det har givetvis ingenting med din kommentar att göra.

 • Caroline Hainer, 3:32 pm April 3, 2007:

  Jag kan inte riktigt utläsa om du, liksom jag, välkomnar dessa nostalgiska tillbakablickar…? Jag fick en glassmaskin förrförra julen. Det var det enda jag önskade mig. Jag har använt den två gånger sedan dess. Det har givetvis ingenting med din kommentar att göra.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen