Jazzhands

Räkmacka

Har jag det förspänt? Kanske har jag det förspänt. Artiklar skriver visserligen inte sig själva, även om jag ibland förvånas över att vissa texter jag har producerat blivit klara utan att min medverkan varit så kännbar. Det är så stress fungerar.

Räkmacka, kallade A min tillvaro. En räkmacka.

Jag jobbar ungefär så mycket jag vill. Jag skulle kunna jobba mer, men jag prioriterar dåliga videofilmer med Kennet i Högdalen, analysfika med valfri ledig kompis och lata, men intensiva stunder på soffan med te och kvalitativa inredningstidningar.
Jag prioriterar det framför mer jobb.
Men jag har ändå utrymme för ett trip till New York och en ny klänning från, säg, Acne i min vardag.

Räkmacka?

Ja, det är när jag träffar människor som har ett arbete som jag inser att jag kanske har det rätt bra just nu. Men då ska gudarna veta att jag slitit som ett djur i ett tidigare liv. Här är saker jag gjort, som jag anses ska tas i beaktning, då man diskuterar huruvida jag glider runt på en räkmacka idag eller ej. Jag vill bara, med denna lista, visa att jag anser mig ha paid my dues liksom. Kan jag inte få äta min smörgås nu? Har jag ändå inte gjort mig förtjänt av den?

1. Serverat idioter. Länge extraknäckte jag som servitris och såg min aktning för mänskligheten sjunka för varje dag. Den har inte hämtat sig.
Två snikna pensionärer kom till mig med två tomma tallrikar och deklarerade att den bakade potatisen var oätlig.
“Men var är den då?”
“Vi åt upp den, eftersom vi var hungriga. Men den var helt oätlig så vi kräver en ny”

2. Serverat snobbar. Jag extraknäckte också som servitris på en konferensvåning för några höjdare inom näringsvärlden. De drack alltid vin till maten och några kunde bli lite lagom lulliga – till lunch!
“Kan du snabba på med vinet? Kunderna hinner ju förfan gå!”

3. Sommarjobbat i receptionen/växeln på Volvo, mitt ute i ingenstans, utan luftkonditionering bland alla avgaser och 40C värme, bland mer eller mindre rasistiska/sexistiska säljare och en stillastående telefonkö till reparationsavdelningen.
“Nu står jag här på självservicemacken och kan inte använda mitt Volvokort! Vad tänker du göra åt det?”
“Jag sitter tyvärr bara i växeln och kan inte hjälpa dig med det”
“Jag vill ha ditt namn, ditt personnummer och namnet på din chef. Jag tänker göra dig, personligen, ansvarig för att jag står här och inte kan komma härifrån! Jävla Volvo! JÄVLA VOLVO!”
“Jag är hemskt ledsen men…”
“JÄVLA SLYNA!”

Etiketter None

 • 30-nånting, 8:04 am May 27, 2008:

  Jag tycker att du ska njuta av din macka i lugn och ro! Det är nu du får skörda det du sått.

 • 30-nånting, 8:04 am May 27, 2008:

  Jag tycker att du ska njuta av din macka i lugn och ro! Det är nu du får skörda det du sått.

 • Malin, 12:33 pm May 29, 2008:

  Hah! Hoppas Acne-klänningen satt.

  Alltså, I’m just sayin.. men din blogg är sjukt bra!

 • Malin, 12:33 pm May 29, 2008:

  Hah! Hoppas Acne-klänningen satt.

  Alltså, I’m just sayin.. men din blogg är sjukt bra!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen