Jazzhands

Titta vi flyger

Alltså det här med gothmodet i modehusen. Inte en enda av De Stora Designersarna har missat att ha vampyrer som förebild för höstens kollektioner.
Jag vet inte jag.
Snart har Låt den rätte komma in premiär (24 okt) så jag skyndar mig att påstå att det inte finns några coola vampyrer kvar. The Lost Boys (1987) hade den kanske skönaste vampyrstilen av alla; blonderat hår och jeansjacka med avrivna ärmar. Duuuude. Solglasögon av pilotmodell eftersom man inte kan gå ut om dagen då man är blodsugare.
Interview With a Vampire (1994) körde visserligen på långt hår i hästsvans och det universellt obegripliga plagget kråsskjorta, men de hade å andra sidan skräddarsydda kavajer och bögig gångstil, och det klär en vampyr. Det klär förresten vem som helst.
Sedan dröjde det ett tag. Och vad har vi nu för knasiga modevampyrer? Vi har svenska Vampyrer som kör på kulturvampyrstilen med svart polo. Typ. Och sedan har vi hela världens stora modehus som plötsligt kommit på att gother och vampyrer är fashionable. Svarta läppar, svarta ögon, svarta klänningar och svår, svår hysteri som främsta accessoar.
Då är det plötsligt inte kul längre känner jag. Ofräscht till och med. Vad hände med blond, smutsigt hår på creatures of the night? Ska de gå klädda i YSL-kläder nu? Men vaffan, då är det ju kört. HM nästa. Och när HM börjar köra vampyrkläder då dröjer det innan vi får se en enda bra vampyrrulle på bio igen.

Etiketter None

 • Katarina (bjooti.net), 7:00 pm September 3, 2008:

  Nej vad kul (tycker jag förstås som inbiten skönhetsbloggare på bjooti.net). Är det för DN perhaps?

 • Caroline Hainer, 8:45 pm September 3, 2008:

  Nej…jag lämnar min plats som filmredaktör på en viss tidning för att bli skönhetsredaktör på samma tidskrift!

 • Katarina, 10:19 pm September 3, 2008:

  Vad spännande!

 • mattias, 1:21 pm September 5, 2008:

  Vampyrer är mer “kickers” än “kultur” skulle jag säga. Stora svarta täckjackor och sneakers och den grejen.
  Om du inte gjort det än – kolla in Tony Scotts åttiotalsporriga vampyrfilm “The hunger” (finns i ett dvd-otek på Stora Essingen bland annat) med Bowie, Deneuve och Sarandon. Alltid när folk snackar “vampyrtrend” (vilket ju folk gör med jämna mellanrum) så hoppas jag att det är det androgyna thin-white-duke-kmodet från “The hunger” de syftar på. Men det blir samma gamla goth som vanligt.

 • Anonymous, 5:52 pm September 6, 2008:

  Ha-ha-ha-ha-ha-ha—–

 • Caroline Hainer, 10:56 pm September 7, 2008:

  Jag har aldrig sagt nej till en åttiotalsporrig vampyrfilm i mitt liv och jag tänker inte börja nu. När ska vi ha videokväll?

 • Anonymous, 5:42 am December 5, 2009:

  Tack for intiresnuyu iformatsiyu

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen