Jazzhands

Det utbredda You Tube-hatet!

Igår pratade jag med en herre, vi kan kalla honom D. Jag hade skickat honom ett ofantligt festligt You Tube-klipp tidigare under dagen. En Chuck Norris-dvärg som dansar. Hypnotiserande roligt. Jag frågade om han kollade på det och han sa nej. Han förklarade att han inte orkar kolla på en massa You Tube-klipp som folk skickar honom i tid och otid. Det roar honom liksom inte.

Här uppstår frågor i mitt huvud. Frågor som antagligen inte kommer att få svar.

Om man får ett You Tube-klipp skickat till sig, för det första, hör det då till god ton att man kollar på det eller kan man låta bli utan att framstå som en schmuck? Just den frågan har jag faktiskt skickat vidare till etikettsprinsessan Sofia Larsson. Väntar med spänning på slutgiltig dom i frågan.

När jag påpekade för Daniel (okej, han heter Daniel) att han stänger ute glädje i sitt liv genom att inte tillåta sig själv att se på mina lustiga you Tube-klipp/dansande Chuck Norris-dvärg framkom att Daniel hyser viss skeptism mot You Tube, vilket han säkerligen kommer att försöka förneka idag. Men då kommer jag påminna honom att jag var nykter igår, som alltid, och inte han. Därmed han jag tolkningsföreträde. Eller minnesföreträde.

Nå.

Jag håller med honom i kritiken av You Tube som socialt fenomen, att man, på en fest eller i socialt sammanhang där man ska umgås, inte bör ta fram datorn för att visa “det roligaste klippet nånsin, det är askul, det är så jävla kul, har du inte sett det?”. Det är en riktig faux pas, i samma anda som att visa slideshows med bilder på sina kids under förfest (har hänt!).

Men att inte uppskatta ens vänners goda smak och selektiva You Tube-förmåga ser jag som ett stort fel. Ett misstag. Nära på en förolämpning.

Jag låter Sofia Larsson stå för sista ordet i detta.

Etiketter None

 • Johansson, 2:22 pm September 20, 2008:

  ..men är det inte lika irriterande som i internätets ungdom på 90talet, när ens vänner skickade kedjebrev, och så skulle man svara och skicka vidare till tio andra?

  ..och om man inte skickade vidare så skulle olyckor drabba en.

  För övrigt älskar jag din blogg, Caroline. Vill du gifta dig med mig?

 • Kristofer, 2:46 pm September 20, 2008:

  Bara så du vet: jag kollade inte heller. Av exakt samma anledning.

  /K

 • Caroline Hainer, 5:45 pm September 20, 2008:

  Men ändå inte. Kedjebreven var vansinnigt irriterande, de innehöll inte minsta lilla glädje, vilket ett fräckt klipp skulle kunna göra?

  Jag känner mig inte tvungen att se på klippet om det skickas till mig och fler än fem personer. Men under fem pers känner jag mig manad att se det.

  Och frierier händer mig ytterst sällan så självklart ska jag överväga. Tack för erbjudandet!

 • Peter Hainer, 8:47 am September 21, 2008:

  Ar det en Razorfish-logga jag ser pa kepsen pa den dar bummen? Gamla loggan, dessutom, innan alla fick sparken fran det foretaget. Very nice.

  Jag kollar pa varje klipp som skickas till mig personligen – over msn eller skype.
  Men i stort sett alla filmer som skickas over Facebo…ahm..ansiktsboken, de struntar jag oftast i. For i det flesta fall ar det nagon gammal klasskamrat fran grundskolan som skickar den sorts humor man har nar man gar i, just, grundskolan.

  Sa, personliga meddelanden med film fungerar som nagon slags kvalitetskontroll. All annan info far swisha forbi.

 • Caroline Hainer, 9:59 am September 22, 2008:

  Tycker mig ana en Razorfish-logga. Men jag vet inte varför. Har Chuck Norris kopplingar till Razorfish?

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen