Jazzhands

Missförstånd, alla dessa missförstånd

M trodde att han sjöng “Jag har amorterat på bilen…” men Micke Rickfors sjunger faktiskt att han “amorterat på livet”.
Jag hade inte kunnat sätta emot. Bilen är logiskt men livet är poesi.

A, i sin tur, trodde att han sjöng “Att göra det man måste är att göra det man vill” som en annan hjärntvättad stalinist, men det är också fel. “Att göra det man måste eller göra det man vill” heter det. Rickfors frågar sig.

Alla dessa fel. Alla dessa missförstånd. Idag, nu när jag är ett år äldre och därmed mycket klokare, gör det mig gråtmild att tänka på hur lätt det är att missförstå någon. Jag missförstår säkert någon varje dag.

Jag har ont om jobb för tillfället och det irriterar mig. Jag fick tyvärr inga i födelsedagspresent, som önskat. Det besvärar mig. Så jag kommer att ägna dagen åt att bjuda ut mig, och baka cupcakes, i lika delar men inte samtidigt. Jag ska använda recept från den gudomligas kokbok “How to be a domestic goddess” (Nigella, I love you!) och ha på mig ett av mina sjukligt många (med tanke på hur sällan jag använder dem) förkläden med spets. Min tanke är att detta ska resultera i en synergi-effekt. Jag blir mer gudomlig och förträfflig vilket smittar av sig på min stämma som genom telefonsamtal raggar jobb.

Resultat: artiklar och cupcakes. En alltigenom lyckad kombo. Jag vill inte missförstås.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen