Jazzhands

3 x My Two Cents

1. Det tog mig rekordlång tid att skriva mina biorecensioner igår. jag skrev Pojken...först, den gick hyfsat snabbt. Ett sätt att bearbeta traumat skulle jag tro. Men jag bommade verkligen på The Duchess. Det är skitsvårt att skriva något på under tusen tecken om filmer man verkligen vill säga något om. Ju mer jag tänker på den desto bättre blir den, faktiskt. Och ju mer ville jag skriva om den. Om hur abrubt den oskuldsfullt naiva Georgiana blir av med sitt hopp om kärleken i äktenskapet och hur träbocksrolig Ralph Fiennes är och hur lika delar weird och fint det är att Georgianas bästa väninna flyttar in i det gemensamma hemmet för att vara hertigens älskarinna på heltid.

2. Jag vill gå på julbord. Bjud mig. I brist på inbjudan äter jag upp alla mina lussebullar som jag och Fox-Linnéa bakade i helgen. Och all knäck. Jag kör mitt eget race vad gäller upptjockning inför julen, se.

3. Asså, den här filmen Ljusår. Vi måste faktiskt prata om den. Två timmar handkamera i en farbrors trädgård. Katt som jamar och vill in. Lång scen. Fågelägg kläcks. Gräs vajar i vinden. Någon planterar sallad. En höna går omkring. Allt filmat i långsamma scener.
Det låter bra i teorin, men jag fick verkligen hindra mig själv från att somna. Mest för att jag upplevde det hela som långsamt sövande. Jag gav den en tvåa. Men till min förvåning ser jag att allmäna kanon bland filmkritikerna är att ge den en fyra. Varför? Jag fattar inte! Vad ser de som jag missar? Ett katt jamar och vill in. En spindel väver en äcklig tråd. Det tar upp fem minuter. Vad i detta gör denna film värdig av en fyra? Jag vet inte. Jag fattar helt enkelt inte. Jag tänker bara att Across the Universe också fick en fyra av vissa tidningar så man ska inte alltid låta allmäna koncensus styra.

Etiketter None

 • Julia, 3:39 pm December 17, 2008:

  1.) Tänk dig då att bara få runt femhundra tecken!

  2.) Jag sjuk-missar mitt första jobbjulbord nånsin! (Mitt andra julbord någonsin, faktiskt. Fast nu blir det ju inte.) Man borde sätta ihop ett frilansar- och vikariejulbord nån gång.

  3.) Skyll på Brutus Östling.

 • Julia, 3:39 pm December 17, 2008:

  1.) Tänk dig då att bara få runt femhundra tecken!

  2.) Jag sjuk-missar mitt första jobbjulbord nånsin! (Mitt andra julbord någonsin, faktiskt. Fast nu blir det ju inte.) Man borde sätta ihop ett frilansar- och vikariejulbord nån gång.

  3.) Skyll på Brutus Östling.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen