Jazzhands

Uppvaknanden – igen


Andra typer av uppvaknanden nu. De fysiska.

Sätter klockan på halv åtta.
Herregud, det är plågsamt.
Det är plågsamt.

(Jag vet, säger man så till någon som min mamma som jobbat på Apoteket i trettio år så får man en blicksom meddelar att man borde skämmas i sin bortskämda cocoon-tillvaro.)

Men det är plågsamt.
Jag har jobbat mig upp till lyxen av att stiga upp halv elva på morgonen.
Anser jag.
Egentligen.

Bestämmer mig för att skippa frukosten till förmån för lite extra cuddling i sängen istället. En Tio minuter senare bestämmer jag mig också för att hoppa över en hyfsat behövd hårtvätt (vi ska fotograferas idag) för tio minuter extra värme under täcket. Att tvätta håret tidigt på morgonen gör att man fryser. Jag kan inte både gå upp tidigt och frysa.

Men till slut ger jag med mig och gör mig i ordning.

Jag kommer till DN kl 8.55. Flashar mitt passerkort och köper en pre-made frukostmacka på Café Scoopet. Plockar åt mig te i en pappersmugg och känner mig som både Bernstein och Woodward på samma gång när jag kryssar mellan alla skrivbord fram till mitt eget, och anländer exakt 8.59.

Då inser jag att jag är först på plats.

Och så förblir det tills Sebastian trillar in. Redigeraren Måns glider in när mackan och teet försvunnit för länge sedan och skockar “Så du har inte kommit in i DN-tiderna ännu?”

Rookie.
Jag är en rookie.

Etiketter None

  • Bisonfredrik, 4:50 am February 11, 2009:

    Och folk undrar varför papperstidningen kommer att dö? Inte svårt med sådana tider. Exakt samma scenario äger tydligen rum på San Francisco Chronicle. Och runtomkring jobbar uppstickande startup-mediebolag dygnet runt för att dra in kulorna. Well well.

  • Bisonfredrik, 4:50 am February 11, 2009:

    Och folk undrar varför papperstidningen kommer att dö? Inte svårt med sådana tider. Exakt samma scenario äger tydligen rum på San Francisco Chronicle. Och runtomkring jobbar uppstickande startup-mediebolag dygnet runt för att dra in kulorna. Well well.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen