Jazzhands

Är det idag det ska ske?

Det finns en affär på Skånegatan, förbi Nytorget men inte ända vid Vitabergsparken. Jag vet inte vad den heter, men jag har gått förbi den säkert trettio gånger nu. Alltid stängd.
Men den verkar ändå leva ett slags liv för någon skyltar om och en porslinshund har bytt plats i affären flera gånger mellan tillfällena jag har stått och spanat in genom fönstret.
Jag har varit så nära. En gång var jag där då någon hade satt upp en skylt om att man stängde tre den dagen. Klockan var fyra.
Förra helgen kom jag tio minuter efter att en lapp meddelade att de hade gått.
Affären är ett mysterium.
Men det som retar mig är att i stort sett allt därinne ser ut som något som jag vill ha. Som skulle kunna passa i mitt hem. Som doftljuset “Bibliothèque”. Vem vill inte ha det?
Idag är det lördag och jag gick upp tidigt. Dels för att jag är svenneskadad och dels för att jag tänkte, med någon slags nyfunnen målmedvetenhet, att idag ska bli dagen då jag faktiskt lyckas gå till den mystiska butiken utan namn då den är öppen.
Ironiskt nog är detta också helgen då jag har mindre pengar på mitt konto än under studietiden. Skattmasens fel. Det skulle var väldigt oklokt av mig att köpa “ett exklusivt doftljus” när masen kräver trettio, fyrtio tuss. Men jag ska inte låta det stå ivägen för mitt mål!

Etiketter None

 • Cecilia, 8:50 pm February 28, 2009:

  Jag gillar verkligen inte doftljus. Men fick Bibliothèque i julklapp av vår varumärkeskonsult. Och det är perfekt. Så du får väl ställa dig utanför den där affären och vänta tills dom öppnar. Jag går ganska ofta förbi där, har hittills aldrig sett den öppen.

 • Cecilia, 8:50 pm February 28, 2009:

  Jag gillar verkligen inte doftljus. Men fick Bibliothèque i julklapp av vår varumärkeskonsult. Och det är perfekt. Så du får väl ställa dig utanför den där affären och vänta tills dom öppnar. Jag går ganska ofta förbi där, har hittills aldrig sett den öppen.

 • Julia, 10:21 am March 1, 2009:

  Man ska Unna sig, har jag läst.

 • Julia, 10:21 am March 1, 2009:

  Man ska Unna sig, har jag läst.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen