Jazzhands

Nej, inte idag heller

Jag var på plats, stod utanför affären efter tolv. På lappen står det tydligt (okej, inte tydligt men det står i alla fall) att butiken har öppet mellan elva och tre på lördagar.
Jag får nog av detta hycklande. Ett hån rakt i ansiktet på mig! Jag ringer därför mobilnumret som står skrivet bredvid öppettiderna. En kvinna svarar. Jag lägger fram mitt ganska enkla ärende. Hon säger att hon haft “så många feng shui-uppdrag” att det inte blivit av att vara i butiken. (!)
Det är ju heller inte “en butik i traditionell mening” om jag förstår vad hon menar. (Det gör jag inte.)
Jag frågar om hon över huvud taget ska vara i butiken idag. Ja, okej, säger hon. Hon ska komma klockan två.
“Ni stänger tre?” frågar jag för att försäkra mig om att kvinnan menar allvar – hon ska komma till butiken en timme, fast lappen säger att de har öppet fyra.
“Ja” säger hon.

Jag lurar som en katt. Kvart över två är jag där. Dörren är stängd.
Dörren är stängd.

Asså, dörren är stängd. Men en besvärad kvinna står inne i butiken. Hon öppnar. “Var det du som ringde?” frågar hon och jag svarar ja.
“Du, jag behöver springa ett ärende till kemtvätten. Kan du komma tillbaka om fem minuter, tror du?”
“Va?”
“Ja, jag måste springa ett ärende”
“Då är klockan alltså strax över halv…?”
“Ja? Vaddå? Var det något särskilt du ville titta på eller?”

MEN HERREGUD!

Etiketter None

 • annalin, 12:25 am March 2, 2009:

  Vad bra att du ringde upp, men vilket jobbigt, totalt icke-service-minded bemötande du fick!

  Det finns ju rätt många butiker med redan angivna korta öppettider, som inte ens stämmer. Jag fattar aldrig hur de har råd att ha butiker, på de adresserna.
  Det finns affärer som bara har öppet “tidagar 14-18”. Hur går businessen ihop?
  Kan du inte göra ett undersökande reportage om det? Snälla. Det hade verkligen varit intressant…

 • annalin, 12:25 am March 2, 2009:

  Vad bra att du ringde upp, men vilket jobbigt, totalt icke-service-minded bemötande du fick!

  Det finns ju rätt många butiker med redan angivna korta öppettider, som inte ens stämmer. Jag fattar aldrig hur de har råd att ha butiker, på de adresserna.
  Det finns affärer som bara har öppet “tidagar 14-18”. Hur går businessen ihop?
  Kan du inte göra ett undersökande reportage om det? Snälla. Det hade verkligen varit intressant…

 • liza, 12:14 am March 12, 2009:

  Ã…h, är det den där butiken som ligger nära glasserveringen på Nytorget? Det låter som den. Galen innehavare.

 • liza, 12:14 am March 12, 2009:

  Ã…h, är det den där butiken som ligger nära glasserveringen på Nytorget? Det låter som den. Galen innehavare.

 • liza, 12:16 am March 12, 2009:

  Men åh, vilke idiot jag är, nu bläddrade jag ner till inlägget innan och det ÄR den butiken! GAH! Jag har försökt sälja saker där inne på kommission, men hon gjorde sig otillgänglig så jag fick aldrig betalt för mina saker. När jag väl fick tag i henne via mejl kom inte på våra avtalade mötestider och slutade svara på mejl. Så som sagt var, betalt för mina smycken fick jag aldrig. Jävla kärring.

 • liza, 12:16 am March 12, 2009:

  Men åh, vilke idiot jag är, nu bläddrade jag ner till inlägget innan och det ÄR den butiken! GAH! Jag har försökt sälja saker där inne på kommission, men hon gjorde sig otillgänglig så jag fick aldrig betalt för mina saker. När jag väl fick tag i henne via mejl kom inte på våra avtalade mötestider och slutade svara på mejl. Så som sagt var, betalt för mina smycken fick jag aldrig. Jävla kärring.

 • Jazzhands, 9:21 am March 12, 2009:

  Är det sant? Jag tror den heter typ Bespoke eller nåt, den ligger nära pizzaplejset och nära AHs glass. Fullt med underbar krimskrams i fönstret (tyvärr) men nu, och i synnerhet efter dina läskiga erfarenheter, så är jag plötsligt ganska ointresserad av att göra business med henne, alltså hälsa på i butiken. Synd på så rara ärtor…men är man mongo så är man.

 • Jazzhands, 9:21 am March 12, 2009:

  Är det sant? Jag tror den heter typ Bespoke eller nåt, den ligger nära pizzaplejset och nära AHs glass. Fullt med underbar krimskrams i fönstret (tyvärr) men nu, och i synnerhet efter dina läskiga erfarenheter, så är jag plötsligt ganska ointresserad av att göra business med henne, alltså hälsa på i butiken. Synd på så rara ärtor…men är man mongo så är man.

 • liza, 11:04 am March 12, 2009:

  Jag vet, butiken ser helt ljuvlig ut. Men misströsta icke, för jag tror att de där doftljusen finns på en liten inredningsbutik på Hökens gata också. Skräphögen-Johanna brukar gå där inne och dregla över Penguin-koppar, så hon borde veta vilken gata det är….

 • liza, 11:04 am March 12, 2009:

  Jag vet, butiken ser helt ljuvlig ut. Men misströsta icke, för jag tror att de där doftljusen finns på en liten inredningsbutik på Hökens gata också. Skräphögen-Johanna brukar gå där inne och dregla över Penguin-koppar, så hon borde veta vilken gata det är….

 • Skräphögen-Johanna, 8:24 pm March 15, 2009:

  Utvalt heter den butiken! Den ligger på.. eh.. ja.. Monkigatan. Upp för backen runt hörnet från Monki på Götgatan så kommer man dit alltså. Det kanske är Hökens gata? I denna butik har de säkert doftljus, om inte annat har de svindyrt importerat engelskt porslin och små broderade kuddar (och Penguinmuggar). Extra plus för sjukt trevlig personal (till skillnad från galna tanten vid Nytorget då).

 • Skräphögen-Johanna, 8:24 pm March 15, 2009:

  Utvalt heter den butiken! Den ligger på.. eh.. ja.. Monkigatan. Upp för backen runt hörnet från Monki på Götgatan så kommer man dit alltså. Det kanske är Hökens gata? I denna butik har de säkert doftljus, om inte annat har de svindyrt importerat engelskt porslin och små broderade kuddar (och Penguinmuggar). Extra plus för sjukt trevlig personal (till skillnad från galna tanten vid Nytorget då).

 • Jazzhands, 9:09 am March 17, 2009:

  Ã…h tack! Jag vet precis vilken butik du menar. De har fina bokstöd i form av kaniner som softar och läser en roman. Bland annat. Jag har också köpt en dyr men vacker “tehanduk” där. Jag visste inte att de hade doftljus. Värt ett återbesök! Efter den 25:e då….

 • Jazzhands, 9:09 am March 17, 2009:

  Ã…h tack! Jag vet precis vilken butik du menar. De har fina bokstöd i form av kaniner som softar och läser en roman. Bland annat. Jag har också köpt en dyr men vacker “tehanduk” där. Jag visste inte att de hade doftljus. Värt ett återbesök! Efter den 25:e då….

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen