Jazzhands

Yezzzz!

Den här gamla intervjun med HP Baxxter, frontman i Scooter, ligger och skräpar på nätet. Och glad är jag för det. Den tillhör de bättre jag gjort i mitt liv.

Jag minns precis hur det var. Jag var inne n vända på City och blev kommenderad av Annah Björk att intervjua Scooter. Jag försökte slingra mig lite. Jag kan inget om musik. Allra minst brölig, tysk techno men det föll liksom på min lott. Jag åkte till Berns, gick upp och knackade på tyskens dörr. En blonderad, brun-utan-sol-man öppnar och erbjuder kaffe och kaka med fetaste tyska brytningen: “We have evryzing here: coffee, cookieez..whatever you like!”.

HP Baxxter visade sig vara den mest fantastiska citatmaskin jag träffat (och jag har träffat Rainn Wilson, Ben Stiller och Woody Harrelson). Antingen är han helt och hållet medveten om hur rolig han är och bara driver med alla journalister, eller så är han ett omedvetet geni. Jag älskar honom oavsett.

Baxxter

(Ur Stockholm City 27 Februari 2007)

“EUROTECHNO. Scooter är tillbaka med ett nytt album. Men till skillnad från deras tidigare typiska sound, som i ”Move your ass” och ”How much is the fish”, bjuder nya skivan ”The ultimate aural orgasm” på oväntade musikinslag som house, electronica och till och med lite hiphop.

Frontfiguren H.P Baxxter bjuder på kaffe och kakor. Hans är nyblonderad i håret och har imponerande dödskalleringar på i stort sett alla fingrar. Han är på mycket gott humör.
– Jag gillar dödskallar, säger han. De får mig se hård, tuff och farlig ut.
Har du dödskallar hemma också?
– Nej, jag bor i ett traditionellt hus med uppstoppade djur på väggen. Jag skulle gärna bo i ett slott, men eftersom jag inte kan det har jag inrett mitt hem som ett sådant istället.
På nya skivan sjunger du ”I am the screaming Lord”. Är du “the screaming Lord” ?
– Jag har många namn. Jag är Sheffield Dave, Candy Man och Notorious Dave också. Men ja, mest är jag Screaming Lord, säger han.
Du sjunger också att du är en ”fighter, not a writer”?
– Det stämmer. Folk säger ibland att vår musik är…ja, du vet nog vad kritiker säger om Scooters musik ibland. De tar den inte på allvar. De låter texterna stå i vägen för musiken. Då känner jag att de inte fattat någonting och då vill jag bara slåss mot kritikerna.
Vad är grejen med alla era nonsenstexter som ”Does the fish have chips”?
– Ärligt talat, för den typen av MC-musik vi gör passar det inte att skriva texter om kärlek och förhållanden.
Kanske är det dags för en Scooter-ballad?
– Eh. Vi gjorde en ballad en gång som hette ”Break it up”. Jag framförde den på aukustisk gitarr, men våra fans blev helt förvirrade och fattade inte vad vi höll på med. Så efter den släppte vi singeln ”Fire” för att försäkra dem om att vi fortfarande är Scooter.”

//Caroline Hainer

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen