Jazzhands

Kolonialvaror

out-of-africa-1985-1

Ja, jag har ju aldrig stuckit under stol med att jag tycker kolonialstilen är asfräsch. Alltså som inredning- och klädsstil alltså, inte nödvändigtvis ideologi. Hela Mitt Afrika-grejen med ridbrallor och vit blus. Inredning i typ mörkt trä, vitt och någonting zebrafärgat. Därför blev glädjen stor när jag hittade National Geographics egna affär – hur stor som helst – med bomullsplantor, parfymer “inspirerade från olika världsdelar” och koffertar i läder. Det enda som fattades var lydiga uppassare i vita linnekläder. Tyvärr var ju alltid så oförskömt dyrt att jag får lägga min dröm om ett kolonialt hem straight outta belgiska Kongo åt sidan för tillfället.

Etiketter None

  • Hanna, 12:12 pm October 12, 2009:

    Förstår dig, exakt. Sitter och dreglar till Mitt afrika titt som tätt och klär mig i ridstövlar till lite pösigare byxor. Blir tyvärr inte samma effekt i regniga stan.

  • Hanna, 12:12 pm October 12, 2009:

    Förstår dig, exakt. Sitter och dreglar till Mitt afrika titt som tätt och klär mig i ridstövlar till lite pösigare byxor. Blir tyvärr inte samma effekt i regniga stan.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen