Jazzhands

Barnet

Det är inte så att jag ogillar barn. Jag ogillar vissa barn, på samma sätt som jag ogillar vissa vuxna. Särskilt de som läser konstkritik. De ogillar jag mest. Och de som säger att man “betalar till sig själv” när man har en bostadsrätt.

Ett barn i min närhet är fult. Det är ett mycket fult barn. Och jobbigt.
Jag hade kunnat tåla det, om inte föräldrarna påpekade att det var ett sött barn, och så duktigt. Ligger före med tal och allt. Tänka sig! Och om de sätter på musik – hör och häpna – så dansar barnet!
Dansar!
Och Barnet gillar vuxna smaker på mat också. Va! Hör och häpna. Ja, som brieost!

Alla barn jag känner verkar ligga före med talet för övrigt.

Etiketter None

 • Karin, 1:57 pm June 13, 2010:

  Haha, fantastiskt. Visst, alla barn förtjänar kärlek och uppskattning (och det är ju alltid en fördel om föräldrarna tycker att det egna barnet är ovanligt charmigt och begåvat), men jag blir alltid djupt skeptisk till folk som är bebisgalna eller “ääälskar barn”, sådär generellt. Vad svarar man på sånt? “Själv föredrar jag människor mellan 33 och 35, det är en härlig ålder, personligheten är så välutvecklad, de är så självständiga på något sätt.”

 • Karin, 1:57 pm June 13, 2010:

  Haha, fantastiskt. Visst, alla barn förtjänar kärlek och uppskattning (och det är ju alltid en fördel om föräldrarna tycker att det egna barnet är ovanligt charmigt och begåvat), men jag blir alltid djupt skeptisk till folk som är bebisgalna eller “ääälskar barn”, sådär generellt. Vad svarar man på sånt? “Själv föredrar jag människor mellan 33 och 35, det är en härlig ålder, personligheten är så välutvecklad, de är så självständiga på något sätt.”

 • Jessica, 9:26 am June 14, 2010:

  Barn är nåt man skaffar när man insett att ens egna personlighet inte kommer längre än såhär.

  Jag skämtar (delvis) Många av mina bästa vänner har barn. Men av alla som har just nu så är det ett par som har en kotte som faktiskt _ligger_ före i utvecklingen och de föräldrarna är de enda jag känner som inte klockar utvecklingsstegen med stoppur och som aldrig diskuterar framstegen.

  Det barnet är nämligen andra kullen för den ena föräldern och att sätta fokus på det barnets utveckling vore att understryka det faktum att storasyskonen var… inte fullt så snabba. Så föräldrarna diskuterar inte det faktum att ungen var nattorr, gående och hade börjat prata innan tio månader ifall storasyskonen då frågar när de slutade med blöjan (fyra), gick (2,5) och pratade (somliga skulle tveka att kalla deras nuvarande kommunikation för tal, de gör mer nåt slags misslynt ylande när de inte får som de vill – men så är det typ ett år kvar till studenten också så de har ju tid på sig). Men så fort knodden börjar sluta cirklar och rita huvudfotingar (förmodligen nästa månad med den här takten) så kan ju den äldsta “låna” teckningarna och få gratis mvg i bild.

 • Jessica, 9:26 am June 14, 2010:

  Barn är nåt man skaffar när man insett att ens egna personlighet inte kommer längre än såhär.

  Jag skämtar (delvis) Många av mina bästa vänner har barn. Men av alla som har just nu så är det ett par som har en kotte som faktiskt _ligger_ före i utvecklingen och de föräldrarna är de enda jag känner som inte klockar utvecklingsstegen med stoppur och som aldrig diskuterar framstegen.

  Det barnet är nämligen andra kullen för den ena föräldern och att sätta fokus på det barnets utveckling vore att understryka det faktum att storasyskonen var… inte fullt så snabba. Så föräldrarna diskuterar inte det faktum att ungen var nattorr, gående och hade börjat prata innan tio månader ifall storasyskonen då frågar när de slutade med blöjan (fyra), gick (2,5) och pratade (somliga skulle tveka att kalla deras nuvarande kommunikation för tal, de gör mer nåt slags misslynt ylande när de inte får som de vill – men så är det typ ett år kvar till studenten också så de har ju tid på sig). Men så fort knodden börjar sluta cirklar och rita huvudfotingar (förmodligen nästa månad med den här takten) så kan ju den äldsta “låna” teckningarna och få gratis mvg i bild.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen