Jazzhands

Newsflash!

Första nyfikna “vem är det som har det där fula barnet”-samtalet har inkommit nu!

Hade väntat mig fler vid det här laget. Samt ett och annat “mitt barn är inte alls fult, som du skriver!”-anklagelser från någon ängslig mor. Kanske kommer…

Etiketter None

 • Lars, 2:44 pm June 15, 2010:

  Hur ska man göra med vänner som är fula eller har väldigt fula hem? Att säga att ngns barn är fult är ju lite sjukt, med tanke på hur ett barns utseende förändras för att nå ett bottenmärke i tonåren. Men sen då?

  Hur säger man lite försynt till en vän att anledningen till att han eller hon är en evig singel är troligen pga av dennes hem ser ut som en utställningslokal för Myrornas eller gamla sunk-UFF?

  Hur göra?

 • Lars, 2:44 pm June 15, 2010:

  Hur ska man göra med vänner som är fula eller har väldigt fula hem? Att säga att ngns barn är fult är ju lite sjukt, med tanke på hur ett barns utseende förändras för att nå ett bottenmärke i tonåren. Men sen då?

  Hur säger man lite försynt till en vän att anledningen till att han eller hon är en evig singel är troligen pga av dennes hem ser ut som en utställningslokal för Myrornas eller gamla sunk-UFF?

  Hur göra?

 • Jazzhands, 10:44 pm June 15, 2010:

  Ja, att påpeka att ett barn (eller en vuxen för den delen) är fult är ju bara helt och hållet fel. På många sätt. Så det går ju inte. Och jag har också en vän vars hem är ett fantastiskt monument över den dåliga smaken. Och inte på något slags kitchigt/charmigt sätt utan på ett container-fyndar-sätt som bara är sjaskigt. Man känner sig dammig och nedsmutsad när man är där. Jag brukar lösa det genom att tipsa om billiga och bra möbelaffärer, påtala mitt eget inredningsintresse, slinka in ett “man kan ändra så mycket, så lätt” och skänka bort de prylar jag själv tröttnat på men som ändå utklassar vännens skrot.

  Ã… andra sidan verkar inte mina insatser hjälpt ett jota så vad vet jag… Kanske har vi dålig/snobbig smak och “alla andra” lever skönt och avslappnat?

  Ska prova och sova på en madrass på golvet, avskaffa sängen, och se om det kanske inte blir lite skönare att leva då, som lodare.

 • Jazzhands, 10:44 pm June 15, 2010:

  Ja, att påpeka att ett barn (eller en vuxen för den delen) är fult är ju bara helt och hållet fel. På många sätt. Så det går ju inte. Och jag har också en vän vars hem är ett fantastiskt monument över den dåliga smaken. Och inte på något slags kitchigt/charmigt sätt utan på ett container-fyndar-sätt som bara är sjaskigt. Man känner sig dammig och nedsmutsad när man är där. Jag brukar lösa det genom att tipsa om billiga och bra möbelaffärer, påtala mitt eget inredningsintresse, slinka in ett “man kan ändra så mycket, så lätt” och skänka bort de prylar jag själv tröttnat på men som ändå utklassar vännens skrot.

  Ã… andra sidan verkar inte mina insatser hjälpt ett jota så vad vet jag… Kanske har vi dålig/snobbig smak och “alla andra” lever skönt och avslappnat?

  Ska prova och sova på en madrass på golvet, avskaffa sängen, och se om det kanske inte blir lite skönare att leva då, som lodare.

 • Jessica, 12:01 pm June 17, 2010:

  Jag har ett fult hem. Jag hyr ett magnolia-helvete* och äger bara de allra nödvändigaste möblerna. De är nya, hela och rena men hör inte ihop och matchar inte varandra på något sätt. Min lediga tid är utmätt med tesked och när det är avklarat att hålla någorlunda städat tänker jag inte ägna den åt väggord eller potpurri eller vad folk nu anser att man ska ha för tillfället. Om folk har problem med det kan de umgås med någon annan. Jag är generös och bra på att laga mat men jag har ett fult hem. Om mina vänner hellre äter äcklig mat med nån otrevlig jävel omgiven av Marimekkotyger, Svanen och Lamino så är det upp till dem – och om de skulle känna behov av att påpeka för mig att jag inte har det så smakfullt somde skulle önska hemma skulle jag be dem hoppa och brinna.

  * Hyresvärdar i UK tror att neutrala färger gör lägenheter mer attraktiva.

 • Jessica, 12:01 pm June 17, 2010:

  Jag har ett fult hem. Jag hyr ett magnolia-helvete* och äger bara de allra nödvändigaste möblerna. De är nya, hela och rena men hör inte ihop och matchar inte varandra på något sätt. Min lediga tid är utmätt med tesked och när det är avklarat att hålla någorlunda städat tänker jag inte ägna den åt väggord eller potpurri eller vad folk nu anser att man ska ha för tillfället. Om folk har problem med det kan de umgås med någon annan. Jag är generös och bra på att laga mat men jag har ett fult hem. Om mina vänner hellre äter äcklig mat med nån otrevlig jävel omgiven av Marimekkotyger, Svanen och Lamino så är det upp till dem – och om de skulle känna behov av att påpeka för mig att jag inte har det så smakfullt somde skulle önska hemma skulle jag be dem hoppa och brinna.

  * Hyresvärdar i UK tror att neutrala färger gör lägenheter mer attraktiva.

 • Jazzhands, 3:45 pm June 17, 2010:

  Det finns “fula hem” och så finns det hem där sängen är en snusfläckig madrass och det hänger en sliten och solkig Marilyn Monroe- eller Che Guevara-plansch på väggen . Det vill jag bara påpeka.
  Och potpurri fick mig att skratta högt.

 • Jazzhands, 3:45 pm June 17, 2010:

  Det finns “fula hem” och så finns det hem där sängen är en snusfläckig madrass och det hänger en sliten och solkig Marilyn Monroe- eller Che Guevara-plansch på väggen . Det vill jag bara påpeka.
  Och potpurri fick mig att skratta högt.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen