Jazzhands

Beauty and the bea

Trotsar förkylningen jag dragits med i ett par dagar (men ignorerat) och låter mig istället bjudas på plankstek. I min värld är det logiskt, jag förstår om kopplingen inte är uppenbar för alla.
Raraste Mattias, som ska båtluffa i Grekland (nittiotalet ringde, de vill ha sina avklippta 501:or tillbaka), bjöd flott på lika flotta krogen Drottninghof.
Han berättade att det finns två typer av badmode för män i år: Hawaiishorts (alltså stormönstrade, knälånga) eller Speedos. Jag garvade.
Sen följde jag med som smakråd när det skulle inhandlas badplagg och satte skrattet i halsen. Han har ju helt rätt! Bara knälånga shorts så långt ögat kan nå, i hiskliga mönster. Nittiotalet inte bara ringde, det kontaktade oss via personsökare och bad att få sina O’Neill-shorts i grått, vitt och rött tillbaka. Jesus!
När hände detta?
Vem ligger bakom?
Varför har jag inte tidigare hört talas om detta? (För att jag inte är en badande man, antagligen men ändå!)

Nu är jag hemma och förkyld igen. Plus förbryllad. Men mätt.
Plus minus noll med andra ord.

Etiketter None

 • M, 7:54 pm June 23, 2010:

  Och då har du inte ens nämnt det där jag berättade om kalsong under badbyxorna. Kring det finns också frågor att ställa.

 • M, 7:54 pm June 23, 2010:

  Och då har du inte ens nämnt det där jag berättade om kalsong under badbyxorna. Kring det finns också frågor att ställa.

 • Joel, 6:04 am June 24, 2010:

  Hon pratar hit och dit om svennar och svennighet. Sen går hon ut och käkar plankstek.

 • Joel, 6:04 am June 24, 2010:

  Hon pratar hit och dit om svennar och svennighet. Sen går hon ut och käkar plankstek.

 • Peter, 6:58 am June 24, 2010:

  Joel, hur mycket tillit lagger du i t.ex. en fotbollsreporter som inte sparkat boll nan gang?

 • Peter, 6:58 am June 24, 2010:

  Joel, hur mycket tillit lagger du i t.ex. en fotbollsreporter som inte sparkat boll nan gang?

 • Jazzhands, 8:42 am June 24, 2010:

  Jag gick i Rågsvedsskolan.

 • Jazzhands, 8:42 am June 24, 2010:

  Jag gick i Rågsvedsskolan.

 • Malin, 9:46 am June 24, 2010:

  Ack, personsökaren. Jag vill minnas att man kallade den för “minicall”. Min var gul och blev stulen ur mitt skåp i korridoren. Då skickade jag mitt nummer till minicallen och tjuven ringde upp. De är service det!

 • Malin, 9:46 am June 24, 2010:

  Ack, personsökaren. Jag vill minnas att man kallade den för “minicall”. Min var gul och blev stulen ur mitt skåp i korridoren. Då skickade jag mitt nummer till minicallen och tjuven ringde upp. De är service det!

 • Jazzhands, 10:41 am June 24, 2010:

  Bästa anekdoten idag. Jag snor den till mitt planerade gag på Big Ben! “Minns ni nittiotalet hörrni…? Osv”.
  Skitbra.

 • Jazzhands, 10:41 am June 24, 2010:

  Bästa anekdoten idag. Jag snor den till mitt planerade gag på Big Ben! “Minns ni nittiotalet hörrni…? Osv”.
  Skitbra.

 • Jessica, 4:42 pm June 24, 2010:

  Kommer osökt att tänka på den gamla HassåTage-dängan från Gröna Hund (apropå diskussionen om Svennebananer). Rätta mig om jag har fel, men var det inte Lissi Ahland?

  “En sång om Rågsved
  åtta trappor
  fyra rum – två barn
  en man och jag.
  En frysbox (sjutti liter)
  Det är skönt.

  Varför
  handlar aldrig
  någon enda schlagermelodi
  om såna
  som är skapta
  som vi?”

  Ett slag för vanligheten, liksom. Alla har sina skyldiga små Banan-pleasures även om vi inte låtsas om dem. Själv har jag tex svårt att skaka av mig min skamliga kärlek till pulverchokladpudding eller lövbiff, denna bespottade del av kossan. Att ungspommesen fått stryka på foten beror inte på att den minner om en uppväxt omgiven av Bagheeraoveraller och husvagnar; efter det tredje utlösandet av brandlarmet har jag ugnsförbud. Demensen kommer tidigt i år.

 • Jessica, 4:42 pm June 24, 2010:

  Kommer osökt att tänka på den gamla HassåTage-dängan från Gröna Hund (apropå diskussionen om Svennebananer). Rätta mig om jag har fel, men var det inte Lissi Ahland?

  “En sång om Rågsved
  åtta trappor
  fyra rum – två barn
  en man och jag.
  En frysbox (sjutti liter)
  Det är skönt.

  Varför
  handlar aldrig
  någon enda schlagermelodi
  om såna
  som är skapta
  som vi?”

  Ett slag för vanligheten, liksom. Alla har sina skyldiga små Banan-pleasures även om vi inte låtsas om dem. Själv har jag tex svårt att skaka av mig min skamliga kärlek till pulverchokladpudding eller lövbiff, denna bespottade del av kossan. Att ungspommesen fått stryka på foten beror inte på att den minner om en uppväxt omgiven av Bagheeraoveraller och husvagnar; efter det tredje utlösandet av brandlarmet har jag ugnsförbud. Demensen kommer tidigt i år.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen