Jazzhands

'sup dude?

Vi måste prata om badmode för herrar. Jo, men på förekommen anledning måste vi faktiskt det. Inte bara har jag alltså blivit brutalt varse om att det som gäller i år är speedos och Hawaiishorts, jag har också informerats om en annan illavarslande trend, nämligen att bada med kalsongerna under badbyxorna.

Har herrbadmodet helt gått bananas medan vi bara stått och tittat på kungabröllop?

Jag tar såklart på mig lika mycket av skulden som ni andra. Vi reagerade inte. Vi protesterade inte. Vi lät det ske. Men för hur länge till? De speedos och O’Neill-shorts vi inte handlar nu kommer för evigt att hemsöka oss varje gång det är rea, från och med nu. Dessa enorma lager med 3D-mönstrat och iris-retande fläckar. De vi inte ser på mansben i sommar kommer vi för alltid (för alltid!) att se i reabackar framöver.

Speedos sedan. Speedos! Jag trodde det var en generationsgrej, att 40-talistgubbar som alltid kört med samma par skulle fortsätta köra med sitt par, inköpta någon gång på 70-talet, runt samma tid då kungen sprang omkring i ett par på franska Rivieran. Jag tänkte “det är okej, det är en generation på utdöende”.
Men nu står det alltså klart att så är det inte. Det har kommit fram en ny generation speedosanvändare. Jag känner dem inte, jag har ännu inte samlat tillräckligt med socioekonomisk fakta för att kunna ge er en bärarprofil men jag jobbar på det. Bidra gärna med info.

Och slutligen – unga män som badar med kalsonger innanför badbyxorna. Alltså, bra är inte Twilight. Det är okej med promiskuitet om det handlar om att ha endast ett par intimplagg på sig. Det är okej, killar. Det ger er inte mer status med en Calvin Klein-rand ovanför badbrallan. Snarare tvärtom. Ta det från en äldre kvinna.

Etiketter None

 • Flemming, 11:35 am June 24, 2010:

  Löparshorts är som vanligt enda möjligheten… man slipper reklamera paket och man slipper ha kjol. Lite beige, men bättre än att se ut som grekisk strandraggare eller hawaiiansk festuppklädd. Vardagskalsonger innanför är förstås bara ohygieniskt – kalla in en sanerare.

 • Flemming, 11:35 am June 24, 2010:

  Löparshorts är som vanligt enda möjligheten… man slipper reklamera paket och man slipper ha kjol. Lite beige, men bättre än att se ut som grekisk strandraggare eller hawaiiansk festuppklädd. Vardagskalsonger innanför är förstås bara ohygieniskt – kalla in en sanerare.

 • hojo, 2:52 pm June 24, 2010:

  det vitt utbredda ofoget att ha kalsonger under badshortsen har i frankrike lett till att alla offentliga simbassänger har speedo-tvång av hygieniska skäl. tanken är att man inte kan obemärkt fuska in ett par calvin klein boxerkalsonger under sina speedos. jag har vid två tillfällen varit tvungen att köpa billiga speedos för dyra pengar i automater på offentliga bassänger. numera har jag alltid ett nödpar med mig, de tar inte så stor plats i väskan…

 • hojo, 2:52 pm June 24, 2010:

  det vitt utbredda ofoget att ha kalsonger under badshortsen har i frankrike lett till att alla offentliga simbassänger har speedo-tvång av hygieniska skäl. tanken är att man inte kan obemärkt fuska in ett par calvin klein boxerkalsonger under sina speedos. jag har vid två tillfällen varit tvungen att köpa billiga speedos för dyra pengar i automater på offentliga bassänger. numera har jag alltid ett nödpar med mig, de tar inte så stor plats i väskan…

 • Jazzhands, 11:56 pm June 24, 2010:

  Alltså…speedotvång?
  Speedos i automater?
  Alltså, you guys crack me up…

 • Jazzhands, 11:56 pm June 24, 2010:

  Alltså…speedotvång?
  Speedos i automater?
  Alltså, you guys crack me up…

 • jesse, 10:55 am July 6, 2010:

  Knälånga badshorts, med kalsonger under? Please, det där har vi yngre killar haft som standard sedan 2004. Det är varken något nytt eller hett. Speedos däremot, det var tillochmed mer än vad jag visste.

 • jesse, 10:55 am July 6, 2010:

  Knälånga badshorts, med kalsonger under? Please, det där har vi yngre killar haft som standard sedan 2004. Det är varken något nytt eller hett. Speedos däremot, det var tillochmed mer än vad jag visste.

 • Jazzhands, 5:04 pm July 6, 2010:

  Behöver uppenbarligen umgås mer med yngre män.

 • Jazzhands, 5:04 pm July 6, 2010:

  Behöver uppenbarligen umgås mer med yngre män.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen