Jazzhands

Reptilhjärna!

Reor har samma “huset vinner alltid”-princip som kinabufféer. Det verkar billigt på pappret, man tänker “nu ska jag blåsa dem” och “det här tjänar jag på”.

Det är svårt att acceptera faktum att man aldrig kommer att kunna besegra buffédjävulen. Man kommer aldrig kunna äta wokade nudlar så att det vida överstiger de 99 kronor man betalar för kalaset. Plus dryck.
Man kommer heller aldrig att tjäna 20 tuss för en Hermés-kjol, trots att det är halva priset.

Och ändå –
Idag är det kanske tredje dagen jag släpar hem fulla reakassar, som en annan grottbjörnens folk, gömmer i vrår och skrymslen såsom lådor och skåp, och känner mig nöjd eftersom jag gjort en insats. Införskaffat viktiga, överlevarsaker. Sånt man behöver. Inför vintern? Hårdare tider?
Ja, sånt man behöver. Såsom åtta (!) bh, en vit klänning (like totally praktiskt) och en prydnadskudde med en palm på.

Etiketter None

 • Jessica, 10:31 am July 8, 2010:

  CSN får alla mina pengar efter hyran (jag har bott utomlands så länge att jag amorterar på skulden istället för att betala procent på inkomsten – det suger för jag tjänar ju inget mer här och betalar mer skatt. Fast skulden sjunker ju i alla fall…) så det blir inga reafynd här.

  Men jag tycker ju att kan man så är det klart man ska! Vem ska jag annars leva vicariously genom, liksom?

  Så, nästa gång du tvekar framför en vit klänning (förutsatt att du inte typ shopoholicar ihjäl dig på kredit förstås, det vill jag inte känna ansvar för) så får du dels hålla i åtanke den andrahandsglädje dina läsare upplever och dels tänka på att man aldrig vet här i världen – det kan bli ett sistaminuten-shotgunwedding när du minst anar det eller du kan få för dig att ta studenten igen. Det gäller att vara förberedd.

 • Jessica, 10:31 am July 8, 2010:

  CSN får alla mina pengar efter hyran (jag har bott utomlands så länge att jag amorterar på skulden istället för att betala procent på inkomsten – det suger för jag tjänar ju inget mer här och betalar mer skatt. Fast skulden sjunker ju i alla fall…) så det blir inga reafynd här.

  Men jag tycker ju att kan man så är det klart man ska! Vem ska jag annars leva vicariously genom, liksom?

  Så, nästa gång du tvekar framför en vit klänning (förutsatt att du inte typ shopoholicar ihjäl dig på kredit förstås, det vill jag inte känna ansvar för) så får du dels hålla i åtanke den andrahandsglädje dina läsare upplever och dels tänka på att man aldrig vet här i världen – det kan bli ett sistaminuten-shotgunwedding när du minst anar det eller du kan få för dig att ta studenten igen. Det gäller att vara förberedd.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen