Jazzhands

Ett scoop tar form! På Facebook!

Caroline Hainer 16 July at 13:23
Speaking of Blocket så undrar jag f ö varför det ligger så många annonser för permobiler och rollatorer ute? Och alla är skitbilliga.
Jag vill inte vara den som är negativ men det har inte stått nåt i tidningen om ett parti rollatorer som stulits från sjukhus nyligen?

Frida 16 July at 13:34
Förekom bild på en missnöjd och bestulen fd. rullisåkare i samband med artikeln?
Caroline Hainer 16 July at 13:40
Letar efter en bild på förgrymmad permobilbunden i detta nu. “Jag har alltid kunnat ställa den utanför porten utan problem” etc.

Påminner mig om en favoritstory där en “väninna” till min släkting med lätt förakt och förfäran uttryckte sin avsky över “polackerna” som kom hit i lastbilar och stal “vår” potatis från åkrarna. De stal även syklar i samma veva, bara stal och kastade på flaket. Åkte tillbaka till Polen och sålde dyrt. Såna är de!

Cecilia 17 July at 09:53
Hade jag suttit i permo hade jag f ö tagit tillfället i akt och snattat mkt mer, jag skulle haft en sån James Bond-modell med lönnfack, katapultfunktion och inbyggda k-pistar. Den hade jag å tredje sidan försäkrat jävligt högt, och installerat larm på. Aldrig att den hade fått stå ute obevakad. Hur dumma är folk egentligen, lämnar permon obevakad…

Och hur går det till, parkerar dom sina permosar och hasar iväg? Passageraren borde rimligtvis vara väldigt nära sitt fordon? I princip kunde de väl ha ett koppel på farkosten.

Jag ser bara två alternativ här: Alla som sitter i permo som fått dessa stulna är
1) Telekinetiska o fjärrparkerar sina permobiler (knappast troligt, vah)
2) Försäkringskassebedragare, dvs de kan egentligen gå, men har utnyttjat systemet enl den allianspolitiska definitionen, troligtvis uppbär de orättmätig dagpenning i en fräck, socialförsäkringsvidrig charlatanstil

Man kan säga att polackerna här gör den svenska staten en tjänst, för man kan ju bara ana hur rigorös en utredning av en stulen permobil är om försäkringskassan ska skriva ut ett nytt intyg. Hur besvarar man frågan om hur man tog sig från trapphuset och in i lägenheten utan permo utan att erkänna att man kan gå?

Jag ska tipsa Göran Hägglund och hans posse om detta, så han kan strama åt regelverket lite. Med lite tur kommer han åt polackerna, potatisen och cyklarna i samma andetag och blir dagens medarbetare på regeringskansliet! Och då vankas det ju tårta.

Caroline Hainer 17 July at 10:01
…och du får pris som Årets Journalist, eller Årets scooptipsare eller liknande i Aftonbladet. Uppslag! Alltså en permobil för typ tre tuss (det är vad de går för på Blocket, i stort) är ju mer eller mindre ett fynd. Billigare än en moppe, dessutom åker man i behagligare takt och folk tar mer hänsyn i trafiken.
Var i Berlin i tre dagar nu och fick ont i fötterna som fan av allt promenerande. Skänkte de permobilbundna både en och annan avundsjuk tanke och tänkte att det är det bästa, det BÄSTA transportmedlet på semestern. Man åker i bra hastighet så att man hinner se saker, samtidigt som man vilar benen. Eftersom det var 36C i Berlin skulle jag också haft ett parasoll på min, och därmed också sluppit att bränna mig på näsa och axlar.
Cecilia 17 July at 11:21
Jag siktar lite på Guldspaden, och sen sommarprat 2011 om hur jag wallraffade som rullis i Berlin (shit, jag bara kapade ditt upplägg där, men du blir nämnd, promise och du får synlig varumärkeslogga på parasollet på bokomslaget) med fräcka anekdoter om bemötandet på barerna, strippklubbarna, securityn på flyget, skenande sauerkrautfadäser i tyska nerförsbackar etc. Har en repidé som går under arbetsrubriken “All inclusive på fyra hjul”, jag tänker dold kamera och punkig stämningsmusik. Konceptet ska mjölkas. Så lanserar jag samtidigt en resebyrå (Feels on Wheels) som ger det rätta klirret i kassan ihop med en massa permomerchandise och voilà får jag råd med tidigare nämnda James Bond-permo. Det blir Karl Lagerfeldt-looken till den, och jädrans massa bling. Jag lovar att sänka Skavlan med en niosvansad piska när jag sitter på hans show och lägger ut texten samt visar diabilder som svar på pinsamt ställda frågor om det permobila kärlekslivet.

Man skulle förövrigt behöva en liten släpkärra efter permon, finns såna, eller måste jag designa en sån inför resan? Eller borde man dra sig åt husbilsvarianten?

Caroline Hainer 17 July at 11:51

FUSKET PŠHJUL AVSLÖJAT!
Men den som sätter rubriken “Det rullade på” eller “Det gick som på räls” när de intervjuar dig, när du tårögd och spelat förvånad tar emot priset, ska ändå ha en käftsmäll och en jävligt föraktfull blick.
Du kommer att få en hederstitel från Försäkringskassan som länge försökt komma till botten med “problemet”. Och vem gillar inte en golare och en vän av ordning? Alla. Svaret är alla.Ja, hur är egentligen förvaringsmöjligheterna på en permo? Jag kan maila någon av Blocket-hälarna och fråga.

Cecilia 17 July at 16:17

Jag kanske helt enkelt ska driva ärendet så långt att jag själv uppbär permo-bidrag, då har vi “Så enkelt lurar du Försäkringskassan”-vinklar att vaska mer guld ur (“Hon rullade runt i flera år och fick bidrag”). Och en åtstramning som följd i Socialdepartementets anda.

Caroline Hainer 17 July at 17:49
Får jag posta den här konversationen på min blogg? Med en uppmaning om att folk som sitter inne på info med detta kan kontakta mig med tips. Anonymt givetvis. Har din granne permobil? Misstänker du att din granne, som har permobil, egentligen kan gå? Gör det rätta – bli en whistleblower!

Jag ansöker om ett 020-nummer i detta nu, så att folk kan läcka till oss gratis. Permofonen, kommer linjen givetvis att heta.

Polacker alltså. Tror att de kommer undan med allting.

Etiketter None

 • Who, 11:17 pm July 18, 2010:

  ha ha, sjukt egentligen men det där med att många rullatorer var till salu på blocket noterade jag också för några dagar sedan.

 • Who, 11:17 pm July 18, 2010:

  ha ha, sjukt egentligen men det där med att många rullatorer var till salu på blocket noterade jag också för några dagar sedan.

 • Lotta Losten, 5:27 pm July 19, 2010:

  Jag har länge tänkt uppfinna en uppdatering av den gamla hederliga permobilen till en mer ekivok Pervobil. Den ska givetvis vara klädd i rosa plysch, ha toarulleshållare bredvid styrspaken, plats för porrtidningar nära till hands, diverse skak- och vibrationsmojänger under sitsen och självfallet saker som går att fälla upp likt Inspektor gadgetprylar, för största möjliga pleasure. Den ska ha liten teveskärm som lätt går att föra fram med hjälp av knappar på styrgrunkan och små askar och lönnfack för det där lilla extra, alla har vi ju våra små egenheter.
  Det borde ju vara lättsålt som fan.

 • Lotta Losten, 5:27 pm July 19, 2010:

  Jag har länge tänkt uppfinna en uppdatering av den gamla hederliga permobilen till en mer ekivok Pervobil. Den ska givetvis vara klädd i rosa plysch, ha toarulleshållare bredvid styrspaken, plats för porrtidningar nära till hands, diverse skak- och vibrationsmojänger under sitsen och självfallet saker som går att fälla upp likt Inspektor gadgetprylar, för största möjliga pleasure. Den ska ha liten teveskärm som lätt går att föra fram med hjälp av knappar på styrgrunkan och små askar och lönnfack för det där lilla extra, alla har vi ju våra små egenheter.
  Det borde ju vara lättsålt som fan.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen