Jazzhands

Min upplevelse av gårdagen förresten…

Förväntan låg i luften i källaren på Big Ben. Det var fullt, man fick trängas. Svetten började rinna nedför pannan, halsen, ryggen.
Så steg Jason, konferenciern, upp på scen och började förolämpa publiken. Svenska tjejer är snygga…på hans köksgolv! Tyska tjejer äter bajs! Det som är bra med AIDS är att man bara kan få det en gång!
Detta var alltså inledningen till ståuppkvällen på Big Ben igår.

En snubbe gick upp och körde gamla “kommer ni ihåg när man hade freestyle istället för iPod?”-grejer utan twist eller poäng, bara observationer. “Kommer ni ihåg när man ringde en tjej med 08-nummer och så kunde typ hennes pappa svara!”. “Kommer ni ihåg när det bara fanns ett danssteg, när man dansade på mellanstadiediskot?”

Flera liknande poänglösa gags följde. Även om materialet var under all kritik så måste man ändå beundra killarna (det var bara killar) som vågade gå fram och uppträda självsäkert och vant som om de var Eddie Izzard. En snubbe (knubbig, rar, rödlätt bockskägg, from röst) valde till och med att köra sitt gig på engelska av den händelse att det fanns någon icke svensktalande i publiken. Vi var alla överens om att han var kvällens mest cutting edge, i synnerhet eftersom han körde kristna skämt med hänvisningar som jag tror gick över huvudet på de flesta.
“Fatta att i svenska kyrkor har de liksom bilder på apostlarna och sätten de dog på!”

Att den där Jason pratade om att fista nunnor kändes inte heller hälften så edgy/orsakade inte hälften så mycket pressad tystnad/osäkra skratt som när kristna killen sa “Rolig grej alltså, jag blev alltså påhoppad av en judisk kille som alltså var upprörd över att jag sagt att judarna korshängde Jesus. Men alltså…de gjorde ju det!?”

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen