Jazzhands

Under the influence..

Jag skriver detta då sömntabletten kickar in. Det blir alltid intressant då och jag brukar få radera det på morgonen igen. Men en och annan hinner kanske se dessa mina innersta tankar, och det är något sånt jag kanske hoppas på när jag utmanar ödet på detta vis.
Nå. Jag vill vara smal. Det är så töntigt och det är så “men banta då?” och jag försöker, jag går på gym och allt, men sen tar det stopp. Man ska väl äta när man är hungrig? Eller ska man vara nöjd med sin kropp rakt av? Ja, men då kan jag ju lika gärna äta den där biten manchegoost. Hur är det det ska vara, ska man vara smal eller ska man vara nöjd med hur man ser ut?
Jag är tjockis, knubbig, korpulent, runt. Jag har en mage som en badboll men eftersom mina bröst är ett hån mot den mänskliga anatomin så kan det funka många gånger, utan större missöden.

Jag gillar Alexa Chung och vill vara Alexa Chung. Men hon har ju så smala ben! Så jag kan aldrig bli Alexa Chung.
Jag sökte aldrig till Journalisthögskolan eftersom jag var säker på att jag inte skulle komma in. Jag är fortfarande övertygad om det. Min favoritbok är Svindlande höjder. Min favoritförfattare är Truman Capote. Det borde stanna där. Inte mer. Inga fler saker man ska läsa, saker man ska tycka om.

Är jag tjock, är det jag behöver veta. Eller ska jag acceptera mig för den jag är? Knubbig, lite av en drama queen ibland, needy, flirtig och ganska grävande i stunder då jag behöver smarta saker för att inte bli iskall och hård. Säger man “Men du får se till att ha hälsan” blir jag hård. Det går snabbt att gå från mysig till hård för mig. Jag är skitbra på att vara kall. Ice Queen. Den grejen vinner jag. Kronan på huvudet. De ska banne mig få veta,

Vad babblar jag om? Sömn ja. Och fetma.
Ska det här publiceras?
I nuläget ser jag inget fel i inlägget så ja.

Etiketter None

 • flisan, 9:11 am August 10, 2010:

  Ska man lära sig att älska sig själv, eller ska man fortsätta att kämpa? Den frågan ställer jag också till mig själv hela tiden. Under semestern vann älska dig själv och drick allt vin, ät all ost och all underbar glass tills du spricker. Nu…inte så mycket, nu satt ångern in och jag sneglar på de som förnekat sig allt och kämpat på och dessutom som grädden på moset gjort både fettsugning och botox under semestern. Bla, bla, bla, bla…jag hoppas jag växer ifrån det här och når en inre mognad någon gång och älskar mig sjäv tills döden skiljer mig åt.

 • flisan, 9:11 am August 10, 2010:

  Ska man lära sig att älska sig själv, eller ska man fortsätta att kämpa? Den frågan ställer jag också till mig själv hela tiden. Under semestern vann älska dig själv och drick allt vin, ät all ost och all underbar glass tills du spricker. Nu…inte så mycket, nu satt ångern in och jag sneglar på de som förnekat sig allt och kämpat på och dessutom som grädden på moset gjort både fettsugning och botox under semestern. Bla, bla, bla, bla…jag hoppas jag växer ifrån det här och når en inre mognad någon gång och älskar mig sjäv tills döden skiljer mig åt.

 • M, 9:14 am August 10, 2010:

  Den där frågeställningen är det nog många som brottas med, jag själv inkluderad. Späka sig och vara smal eller njuta av livets goda och acceptera att man kommer att vara lite fläbbig. Det är, faktiskt, ett riktigt tufft val. Livet blir oändligt mycket lättare och roligare när man får unna sig den där drinken, ta av kanelbullarna som står uppdukade på jobbfikat, trycka i sig en macka när man är vrålhungrig sent på kvällen, trots att man redan ätit frukost, lunch och middag och inte har några regelrätta måltider kvar på dagen. Jag brukar pendla mellan det ena och det andra, men tyvärr måste jag säga att jag föredrar och mår bättre när jag är smalare. Så djupt rotad är, tydligen, min uppfattning om att smal är snygg, lyckad och stark.

 • M, 9:14 am August 10, 2010:

  Den där frågeställningen är det nog många som brottas med, jag själv inkluderad. Späka sig och vara smal eller njuta av livets goda och acceptera att man kommer att vara lite fläbbig. Det är, faktiskt, ett riktigt tufft val. Livet blir oändligt mycket lättare och roligare när man får unna sig den där drinken, ta av kanelbullarna som står uppdukade på jobbfikat, trycka i sig en macka när man är vrålhungrig sent på kvällen, trots att man redan ätit frukost, lunch och middag och inte har några regelrätta måltider kvar på dagen. Jag brukar pendla mellan det ena och det andra, men tyvärr måste jag säga att jag föredrar och mår bättre när jag är smalare. Så djupt rotad är, tydligen, min uppfattning om att smal är snygg, lyckad och stark.

 • m, 10:19 am August 10, 2010:

  Jag hoppas få läsa fler sömntablettsinlägg. Snart! Underbart. Men jag kan inte svara på frågorna. Jag undrar över samma sak.

 • m, 10:19 am August 10, 2010:

  Jag hoppas få läsa fler sömntablettsinlägg. Snart! Underbart. Men jag kan inte svara på frågorna. Jag undrar över samma sak.

 • Flemming, 10:59 am August 10, 2010:

  Tillåt mig spalta upp det hela.
  1. Du är inte tjock-tjock Caroline.

  2. Den som vill uppnå en viss vikt bör använda sig av jaget snarare än överjaget. Jaget är till för att reglera t.ex att du inte gråter för att vill äta just nu, då du vet att du kommer att äta senare. Överjaget är till för att reglera moraliska val, dvs jag ska inte döda någon idag osv.

  Många applicerar dock överjaget när de ska “banta” och gör en moralisk fråga av det hela: “Jag är en tjock och därför usel person, jag borde göra något åt mig, men ibland måste man tillåta sig att synda och äta något gott, fast det är dåligt.” Detta leder sedan till en guilt spiral (DAMN STRAIGHT) där man ska trösta sig för sin dålighet, med mat (tänk t.ex på den feta ungen som Halle svinar mot i Monsters Ball).

  Att skaffa en hyfsad kropp och hälsa med hjälp av jaget är däremot att säga ung “Det hade varit roligt om jag hade en sådan och sådan kropp och för att få det behöver jag äta såhär och sådär och motionera såhär och sådär, och jag kanske kan närma mig det på ett års sikt sådär.”

  3. Det finns osunda ideal i samhället, vad gäller kroppslig och mental hälsa. Det kan man inte förändra ensam utan det måste göras kollektivt, i vad som ytterst är en mycket bredare feministisk rörelse.

  Så har jag också använt min förnumstighetskvot för den närmaste tiden.

 • Flemming, 10:59 am August 10, 2010:

  Tillåt mig spalta upp det hela.
  1. Du är inte tjock-tjock Caroline.

  2. Den som vill uppnå en viss vikt bör använda sig av jaget snarare än överjaget. Jaget är till för att reglera t.ex att du inte gråter för att vill äta just nu, då du vet att du kommer att äta senare. Överjaget är till för att reglera moraliska val, dvs jag ska inte döda någon idag osv.

  Många applicerar dock överjaget när de ska “banta” och gör en moralisk fråga av det hela: “Jag är en tjock och därför usel person, jag borde göra något åt mig, men ibland måste man tillåta sig att synda och äta något gott, fast det är dåligt.” Detta leder sedan till en guilt spiral (DAMN STRAIGHT) där man ska trösta sig för sin dålighet, med mat (tänk t.ex på den feta ungen som Halle svinar mot i Monsters Ball).

  Att skaffa en hyfsad kropp och hälsa med hjälp av jaget är däremot att säga ung “Det hade varit roligt om jag hade en sådan och sådan kropp och för att få det behöver jag äta såhär och sådär och motionera såhär och sådär, och jag kanske kan närma mig det på ett års sikt sådär.”

  3. Det finns osunda ideal i samhället, vad gäller kroppslig och mental hälsa. Det kan man inte förändra ensam utan det måste göras kollektivt, i vad som ytterst är en mycket bredare feministisk rörelse.

  Så har jag också använt min förnumstighetskvot för den närmaste tiden.

 • Jazzhands, 8:30 pm August 10, 2010:

  Alltså, jag hade tänkt radera det här inlägget. Det är inte första gången jag skriver “under the influence”. Vad är det för destruktiv gen? Men eftersom jag fick så rara svar (och ja, jaget vs. överjaget är banne mig spot on, Flemming!) så får det stå kvar i sin nakna ärlighet.

  Sanningen får man av barn, fullisar och bloggare som går på sömntabletter ibland.

 • Jazzhands, 8:30 pm August 10, 2010:

  Alltså, jag hade tänkt radera det här inlägget. Det är inte första gången jag skriver “under the influence”. Vad är det för destruktiv gen? Men eftersom jag fick så rara svar (och ja, jaget vs. överjaget är banne mig spot on, Flemming!) så får det stå kvar i sin nakna ärlighet.

  Sanningen får man av barn, fullisar och bloggare som går på sömntabletter ibland.

 • Kajen, 10:16 pm August 10, 2010:

  Bästa inlägget på länge. Känner igen allt.

 • Kajen, 10:16 pm August 10, 2010:

  Bästa inlägget på länge. Känner igen allt.

 • Flemming, 10:44 pm August 10, 2010:

  Du är Sveriges Hunter S Caroline!

 • Flemming, 10:44 pm August 10, 2010:

  Du är Sveriges Hunter S Caroline!

 • Christians dagbok – 2010-08-10 | En sur karamell, 11:01 pm August 10, 2010:

  […] Shared Under the influence… […]

 • Christians dagbok – 2010-08-10 | En sur karamell, 11:01 pm August 10, 2010:

  […] Shared Under the influence… […]

 • Molly, 5:06 pm August 11, 2010:

  Alltså det här är ju en klassiker med hög igenkänningsfaktor men funderar lite som så att, varför ska man alltid ‘unna sig’ ‘fel’ grejer? Hur ska man bära sig åt för att istället göra det som faktiskt får en att må bättre på riktigt och inte för stunden, tror nämligen att man ‘blir smal’ då 🙂 eller kanske precis så som man är ämnad att vara, dvs vacker, balanserad, glad; gå på yogan istället för att ha ont i nacken av stress, promenera i rask takt utmed vatten och andas ordentligt, läsa bra bok medan man vräker i sig iskall, krispig, djupröd vattenmelon .. (du hör att jag pratar om mig själv) Istället ligger man på soffan och äter brownies, visst jättegott men inte så jäkla nyttigt alls och egentligen inte heller godare än frukt t ex? Balans, säger jag bara. BALANS. Inte späka sig men inte heller unna sig alla quick fixes mot sin stackars ångest. (Ja, jag tröstäter).

  Sen undrar jag lite försynt varför du behöver sömntabletter, det om nåt låter inte särskilt bra i längden..

 • Molly, 5:06 pm August 11, 2010:

  Alltså det här är ju en klassiker med hög igenkänningsfaktor men funderar lite som så att, varför ska man alltid ‘unna sig’ ‘fel’ grejer? Hur ska man bära sig åt för att istället göra det som faktiskt får en att må bättre på riktigt och inte för stunden, tror nämligen att man ‘blir smal’ då 🙂 eller kanske precis så som man är ämnad att vara, dvs vacker, balanserad, glad; gå på yogan istället för att ha ont i nacken av stress, promenera i rask takt utmed vatten och andas ordentligt, läsa bra bok medan man vräker i sig iskall, krispig, djupröd vattenmelon .. (du hör att jag pratar om mig själv) Istället ligger man på soffan och äter brownies, visst jättegott men inte så jäkla nyttigt alls och egentligen inte heller godare än frukt t ex? Balans, säger jag bara. BALANS. Inte späka sig men inte heller unna sig alla quick fixes mot sin stackars ångest. (Ja, jag tröstäter).

  Sen undrar jag lite försynt varför du behöver sömntabletter, det om nåt låter inte särskilt bra i längden..

 • Jazzhands, 8:27 pm August 11, 2010:

  Tack för omtanken.

  Det händer att jag tar sömntabletter. Det är inget jag är beroende av eller tar regelbundet men ibland får jag en oro, det var mycket värre förr i tiden, och vet att om jag inte tar en tablett kommer den inte att gå över, bara bli värre. Kan orsakas av någon faktisk eller icke-faktisk grej, i det här fallet var det nog min mormor (hon är sjuk och blir bara sämre). Då tar jag en tablett, de hjälper, för sömn ger energi.

 • Jazzhands, 8:27 pm August 11, 2010:

  Tack för omtanken.

  Det händer att jag tar sömntabletter. Det är inget jag är beroende av eller tar regelbundet men ibland får jag en oro, det var mycket värre förr i tiden, och vet att om jag inte tar en tablett kommer den inte att gå över, bara bli värre. Kan orsakas av någon faktisk eller icke-faktisk grej, i det här fallet var det nog min mormor (hon är sjuk och blir bara sämre). Då tar jag en tablett, de hjälper, för sömn ger energi.

 • Adventures in hi-fi | Jazzhands, 9:42 am October 8, 2011:

  […] det brukar resultera i fantastiska tankar och skrivelser, speciellt de gånger då jag kommit på den briljanta idén att skriva inlägg under the influence. Jag borde gjort det igår, då hade jag inte suttit här i […]

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen